Foto: LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta mediķi karstajā laikā aicina neaizmirst par piesardzību un īpašu uzmanību pievērst bērnu aktivitātēm, pastāstīja NMPD pārstāve Inga Vītola.

Vītola norādīja, ka karstajā laikā ir jāizvēlas atbilstošs apģērbs, pietiekamā daudzumā jāuzņem šķidrums un jācenšas dienas vidū neuzturēties ilgstoši karstajā saulē.

Pārkaršana var izraisīt smagus veselības traucējumus un var būt bīstama cietušā dzīvībai, norāda mediķi.

Ja karstajā laikā pēc uzturēšanās saulē rodas veselības problēmas, mediķi aicina konsultēties ar savu ģimenes ārstu, bet ārpus ģimenes ārsta darba laika zvanīt uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001, kas darba dienās strādā no pulksten 17 līdz 8, bet brīvdienās un svētku dienās – visu diennakti.

Tomēr, ja veselības stāvoklis pasliktinās un parādās ķermeņa trīcēšana, drebuļi, augsta temperatūra, slikta dūša ar vemšanu, apziņas traucējumi, krampji vai samaņas zudums, ir jāzvana NMPD pa tālruni 113.

Jau vēstīts, ka vasaras pēdējā nedēļas nogale, kā prognozē "Global Forecast System", būs pārsvarā sausa un saulaina.

Nakts uz sestdienu būs siltākā šonedēļ; pēcpusdienā gaisa temperatūra gaidāma robežās no +19 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē līdz +27..+28 grādiem valsts dienvidaustrumos. Savukārt svētdien būs lēns vējš un bezvējš, agrā rītā vietām sabiezēs migla, gaidāms neliels mākoņu daudzums, kas palielināsies. Gaisa temperatūra saullēktā noslīdēs līdz +8..+13 grādiem, pēcpusdienā pakāpsies līdz +19..+24 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!