Foto: Shutterstock

23. oktobrī kultūras un atpūtas parkā "Mežaparks" pie kafejnīcas "DabaMamma" (netālu no Rīgas Zooloģiskā dārza ieejas) tiks atklāts Nūjošanas festivāls, uz kuru aicina gan jau pieredzējušu nūjotājus, gan iesācējus. Turklāt tiem, kuriem savu nūju nav, tās bez maksas varēs iznomāt.

Strauji tuvojas rudens ar vēsām un lietainām dienām, kas ierobežo mūsu iespējas brīvo laiku pavadīt ārā, svaigā gaisā. Kamēr gaidām salu un sniegu, lai varētu izbaudīt ziemai raksturīgās āra aktivitātes, piemēram, slēpošanu un slidošanu, vēl varam apģērbties atbilstoši laikapstākļiem un doties pastaigās, izbaudot rudeni, skaidro pasākuma organizatori.

Pēdējos gados lielu popularitāti ir iemantojusi nūjošana. Ja arī tev patīk brīvo laiku pavadīt nūjojot vai arī esi beidzot nolēmis izmēģināt šo aktivitāti, piedalies Nūjošanas festivālā.

Dalībnieku tikšanās vieta – Mežaparkā, netālu no Rīgas Zooloģiskā dārza ieejas. No pulksten 11.30 notiks dalībnieku reģistrācija un nūju izsniegšana. Protams, pasākumā būs iespēja izmantot arī savas nūjas, bet tiem, kam to nav, nūju noma būs pieejama bez maksas. Pulksten 12 notiks pasākuma atklāšana un dalībnieku sadalīšana pa grupām. Katrs dalībnieks tiks reģistrēts sev piemērotākajā grupā – būs grupas iesācējiem, cilvēkiem ar veselības problēmām, kā arī stipriem, veseliem un jauniešiem. Nevienam nav jāuztraucas, ka līdz šim nav bijusi pieredze nūjošanā, jo festivāla laikā nodarbības notiks Latvijas Tautas sporta asociācijas treneru vadībā, norāda pasākuma organizatori.

Nūjošanas festivālā tiek gaidītas arī ģimenes ar bērniem – kamēr vecāki nūjos, bērni varēs pavadīt laiku dažādās aktivitātēs, par ko būs parūpējušies festivāla organizatori. Visiem festivāla apmeklētājiem būs iespēja arī izmērīt asinsspiedienu un saņemt informāciju par pareiza uztura un fizisko aktivitāšu nozīmi ikviena dzīvē.

Nūjošanas festivālu rīko Rīgas domes Labklājības departaments un Latvijas Tautas sporta asociācija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, Latvijas Sporta federāciju padomi un SIA "Rīgas meži".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!