Foto: MārtiņaBurbuļi@Facebook

Sestdien, 21. maijā, Muzeju nakts laikā Valsts asinsdonoru centrā (VADC) Rīgā, Sēlpils ielā 9 norisināsies asins ziedošana un akustiskais koncerts. Tāpat pasākumā pūtīs lielus burbuļus un apmeklētājus zīmēs karikatūrists, informēja VADC pārstāve Zane Mousavi.

Koncerts norisināsies zālienā pie "Lattelecom" dāvinātās pulsējošās sirds, turpat būs arī VADC autobuss, kurā no pulksten 19 līdz 22 būs iespēja ziedot asinis un no medicīnas personāla vairāk uzzināt par asins ziedošanu.

Jāpiebilst, ka šī ir lieliska iespēja visiem donoriem un interesentiem, kuriem nav iespēja apciemot VADC darba dienās, asinis ziedot sestdienā, norāda Mousavi.

"Šogad VADC svinēja 75 gadskārtu, kopš 1941. gada 19. martā Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā koka barakās tika nodibināta pirmā Republikas asins pārliešanas stacija, kuru vadīja profesors Pauls Stradiņš. Šajā Muzeju naktī mēs vēlamies parādīt savu kultūras mantojumu, popularizējot asins donoru kustību un visa pasākuma laikā uz VADC ēkas sienas projicējot fotogrāfijas no vēstures fondiem," atklāj Mousavi.

Koncertā, kas notiks no pulksten 19 līdz 23 piedalīsies Harry Vagrant, Kieren Lang (Austrālija), grupa "SunSuns", Rihards Lībietis, Erna Daugaviete un Mārtiņš Eihmanis.

No pulksten 19 līdz 20 lielos burbuļus gan bērniem, gan pieaugušajiem būs iespējams apmīļot un noķert ar firmas "Mārtiņa burbuļi" atbalstu. Runā, ka "Mārtiņa burbuļu" šķidrumam ikreiz tiekot piejaukta šķipsniņa kaltētas varavīksnes, kas padara burbuļus īpaši krāsainus.

Tāpat no pulksten 20 līdz 22 karikatūrists Kristaps Auzenbergs sagaidīs apmeklētājus, zīmējot un dāvinot karikatūras.

Turpretim "Rīgas mikroautobusu satiksme" nodrošinās mikroautobusu, kas reizi stundā bez maksas visus interesentus vedīs no Esplanādes uz VADC un atpakaļ. Mikroautobusu būs viegli pazīt pēc tā apdrukas: VADC logo un tautiskās jostas "Kļūsti par daļu no Latvijas asinsrites".

Jau no pagājušās nedēļas mikroautobusos ir redzams arī video, kas informē par Muzeju nakts aktivitātēm VADC un bezmaksas mikroautobusu kursēšanas grafiku.

Bezmaksas minibusa kursēšanas grafiks

18.30 Esplanāde – Donoru Centrs
19.30 Donoru centrs – Esplanāde
20.00 Esplanāde – Donoru centrs
21.00 Donoru centrs – Esplanāde
21.30 Donoru centrs – Esplanāde
22.00 Esplanāde – Esplanāde
23.00 Donoru centrs – Esplanāde

Tā kā 2016. gada muzeju nakts moto ir "Durvis", VADC šo motīvu izmantos, lai norādītu, ka asins ziedošana ir durvis uz labestību, nesavtību un pasauli, kurā mēs cits par citu rūpējamies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!