Foto: Shutterstock
27. maijā Latvijas Radio 1. studijā notika akcijas "Meklējam labu ģimenes ārstu" noslēguma ceremonija, kurā tika godināti labākie Latvijas ģimenes ārsti un sirsnīgākā ģimenes ārsta māsiņa.

Pavisam tika godalgoti septiņi ģimenes ārsti un viena ģimenes ārsta māsiņa. Nominācijā "Mans mīļais ģimenes ārsts" tika sveikti trīs ģimenes ārsti – Mudīte Zvaigzne no Rīgas, Ināra Oļševska no Nautrēnu pagasta un Aija Korsaka no Jēkabpils. Kategorijā "Profesionāls ģimenes ārsts" balvas ieguva Jānis Žīgurs no Alūksnes novada un Dzidra Trumpika no Liepājas.

Savukārt kā Latvijas labākā jaunā lauku ģimenes ārste šogad tika godināta Marita Kreituse no Ainažiem, kura saņēma ārsta Rūdolfa Skaidrā prēmiju no "Veselības centra 4".

Šogad tika pasniegtas balvas divās jaunās nominācijās – "Veselības centra 4" balvu labākajam jaunajam pilsētas ģimenes ārstam saņēma ģimenes ārsts Kārlis Vilkaste no Talsiem. Savukārt nominācijā "Sirsnīgākā ģimenes ārsta māsiņa" tika sveikta Vera Gladkina no Rūjienas.

Akcija notika jau ceturto gadu, un to organizēja žurnāls "Veselība" kopā ar "Veselības centru 4" un Latvijas Radio, piedaloties Latvijas Ģimenes ārstu asociācijai un Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijai. Akcijas laikā Latvijas iedzīvotāji tika aicināti iesūtīt stāstus par ģimenes ārstiem, kuri savu darbu dara profesionāli un ar izcilu attieksmi, ir pašaizliedzīgi, iejūtīgi un atsaucīgi, kā arī par sirsnīgajām ģimenes ārstu māsiņām.

"Šā gada akcijas "Meklējam labu ģimenes ārstu!" veidošana lika aizdomāties, ka no ņēmējiem pamazām pārtopam par devējiem, kuri mācās novērtēt to, kas viņiem dots. To saku tāpēc, ka šogad par labajiem ģimenes ārstiem esam saņēmuši tik daudz vēstuļu kā nevienu citu gadu iepriekš. Šie stāsti ir pilni ar pateicību par atbalstu un profesionalitāti, turklāt tajos nav neviena slikta vārda vai nopēluma," stāsta žurnāla "Veselība" galvenā redaktore Solvita Velde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!