Foto: Shutterstock

6. oktobrī notiks Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) rīkotā "Veselības gada balvas 2016" svinīga pasniegšanas ceremonija, kuras moto ir "Vesels cilvēks – veselā pasaulē". Šogad tā norisināsies koka ēku renovācijas centrā "Koka Rīga", informēja LĀB pārstāve Sendija Burka-Šaicanova.

Pirms četriem gadiem LĀB iedibināja "Veselības gada balvu", kas ir atzinība par paveikto darbu Latvijas sabiedrības veselības labā. Šo balvu piešķir desmit nominācijās par nozīmīgu ieguldījumu tautas sporta attīstībā, par ieguldījumu Latvijas ekoloģijā un vides veselībā, par veselīga uztura ražošanu, par profilakses darbu sabiedrības veselības veicināšanā u.tml.

Pasniedzot šīs balvas, LĀB aktualizē veselīgas vides nozīmi sabiedrības veselībā un valsts nākotnes attīstībā kopumā. Tas nozīmē ne tikai rūpes par cilvēka fizisko, bet arī psihoemocionālo veselību, par tīrām upēm, ezeriem un jūrām, par veselīgu pārtiku un fiziskajām aktivitātēm.

LĀB ir svarīgi, lai nākamās paaudzes dzīvotu tīrā un veselīgā vidē, ēstu veselīgu pārtiku, elpotu nepiesārņotu gaisu un dzertu tīru ūdeni, lai mūsu laukus neapsmidzinātu ar pesticīdiem un herbicīdiem, lai mēs nepapildinātu pasaules plastmasas maisiņu kalnus, lai sportotu un būtu laimīgi.

Veselības gada balvu pasniegšanas svinīgajā ceremonijā, kas 6. oktobrī tiešraidē būs skatāma "Rīga TV24", tiks godināti desmit laureāti – pārtikas ražotāji, sabiedriskās organizācijas, pašvaldības un cilvēki, kuru darbība veicina izpratni par sabiedrības veselību. Tiks pasniegtas arī īpašas veicināšanas balvas. Nominantus balvas saņemšanai izvirza LĀB, valsts un sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!