Foto: Shutterstock
Otrdien, 30. jūnijā, pulksten 12 tiešraidē skatieties onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības "Dzīvības koks" veidoto tiešsaistes padomnieku par šogad plānotajām psihosociālās rehabilitācijas programmām "Spēka Avots", īpaši akcentējot kustību un fizioterapijas nozīmi onkoloģisko pacientu atveseļošanās procesā un arī ikdienā.

Jautājumus pirms tiešraides vai tiešraides laikā var uzdot: www.dzivibaskoks.lv un rakstot uz e-pastu dzivibaskoks@dzivibaskoks.lv

Tiešraides padomniekā piedalīsies un uz skatītāju jautājumiem atbildēs Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības "Dzīvības koks" valdes locekle, programmu "Spēka Avots" vadītāja Zita Daukste, fizioterapeite, psihosociālās rehabilitācijas programmu "Spēka Avots" pasniedzēja Līva Tiesnese, tiešraidi vadīs aktrise Dace Bonāte. 

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība "Dzīvības koks" jau septīto gadu nodrošina psihosociālās rehabilitācijas programmas "Spēka Avots" cilvēkiem, kuri zina, ko nozīmē diagnoze "vēzis".

Psihosociālā rehabilitācija ir pasākumu kopums, kas ļauj rast sevī spēku, lai pilnvērtīgi turpinātu dzīvi pēc vēža. Tāpēc ikviens, kas saskāries ar diagnozi "ļaundabīgs audzējs", tiek aicināts pieteikties uz kādu no piecu dienu psihosociālās rehabilitācijas programmām "Spēka Avots". 

Septiņu gadu laikā "Spēka avots" nometnēs piedalījušies teju 700 cilvēki. Programmās līdzdarbojas speciālisti: onkologi, uztura speciālisti, imunologi, fizioterapeiti, psihoterapeiti, mākslas un deju terapeiti, kā arī citi speciālisti, tāpēc ikvienam dalībniekam ir iespēja saņemt atbildes tieši uz sev interesējošajiem jautājumiem. Programma kopumā dod iespēju saprast sevi un savu ķermeni pēc slimības un gūt pārliecību, ka dzīve pēc vēža turpinās!

Šovasar psihosociālās rehabilitācijas programma norisināsies viesu namā "Orinoko" netālu no Kokneses, vēl ir iespēja pieteikt savu dalību kādā no trim jūlijā un augustā paredzētājām nometnēm.

Tiešraides padomnieks tiek organizēts projekta "Ilgtspējīgas vides nodrošināšana psihosociālās rehabilitācijas onkoloģiskajiem pacientiem ieviešanai Latvijā" ietvaros. Šis projekts tiek realizēts ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Latvijas valsts finansiālu atbalstu, un tā mērķis ir panākt, lai cilvēki pēc vēža saņem rehabilitāciju kā neatņemamu onkoloģiskās un sociālās aprūpes sastāvdaļu, veicinot viņu atgriešanos pilnvērtīgā sociālā un ekonomiskā dzīvē, mazinot sociālo atstumtību. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!