Foto: Panthermedia/Scanpix
Veselības ministrija (VM) ar 1. septembri aicinās pirmos 20 ģimenes ārstus sākt testēt divus no e-veselības produktiem – elektronisko darba nespējas lapu un e-recepti, pastāstīja veselības ministre Anda Čakša.

Šodien ministre tikās ar e-veselības produktu izstrādātāja SIA "Lattelecom" valdes priekšsēdētāju Juri Gulbi. Pēc tikšanās ministre norādīja, ka izstrādātājam ir izdevies sistēmā novērst kritiskās kļūdas, līdz ar to ģimenes ārsti jau no septembra varēs sākt apgūt jauno sistēmu. Viņa gan piebilda, ka atsevišķi labojumi sistēmā vēl tiks veikti. VM un "Lattelecom" ir vienojušies par šo kļūdu novēršanu.

Pēc pirmajiem testiem apgūt jauno sistēmu varēs pieteikties arī citi speciālisti. Tomēr līdz 1. decembrim, kad e-veselības produkti jāsāk izmantot obligāti, speciālistiem, kuri izvēlēsies jau tagad sākt darbu elektroniskajā vidē, nāksies receptes un slimības lapas izrakstīt gan papīra, gan elektroniskajā formātā.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 1. decembrī Ministru kabineta sēdē tika atbalstīts lēmums pagarināt e-veselības produktu lietošanas sākšanas termiņus, taču, sākot ar šā gada decembri, ārstiem un farmaceitiem būs pienākums strādāt ar diviem e-veselības produktiem – e-recepti un elektronisko darbnespējas lapu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!