Foto: Shutterstock
Skaisti nagi priecē acis un bieži sievietes izvēlas tieši mākslīgos nagus, jo tos vieglāk kopt, ikdienā par to krāsošanu nav jāuztraucas, profilakse jāveic tikai reizi mēnesī vai pat retāk, atkarīgs no tā, cik ātri aug nags. Speciālisti iesaka nelikt geliša nagus mājas apstākļos un rūpēties par manikīra instrumentu tīrību, tas ir vienkāršākais veids, kā izvairīties no infekcijas un nagu iekaisuma veicināšanas.
  • "Svarīgi, lai instrumenti vienmēr būtu tīri, gan pie manikīra salonā, gan mājās, tos nedrīkst glabāt kopā ar suņu nagu šķērēm, galda piederumiem, žurnāliem vai avīzēm. Vēlams, lai katram ģimenes loceklim būtu savs komplekts, nevis visiem vienas šķērītes vai knaiblītes.
  • Parastās nagu lakas nagam nekaitē, nav tā, ka nepieciešams ievērot brīvdienu režīmu un likt nagiem atpūsties, svarīgākais ir tas, lai laka ir kvalitatīva. Nozīmīgāk ir ievērot, cik bieži nagam ir saskarsme ar acetonu. Ja laka ir nekvalitatīvi uzklāta, tā ātri nolobās un liela daļa sieviešu tad to arī notīra ik pēc dienu, divām, lietojot acetonu, un tas nozīmē, ka nagi paliek sausi, trausli un sāk lūzt. Saskarsme ar acetonu ir svarīgākā. Mājas apstākļos svarīgi pievērst uzmanību, lai acetonā ir pievienots glicerīns, kas ir nagu mitrinoša viela," norāda manikīre Juta Ceicāne.

Kāpēc nelietot mākslīgos nagus?

Reti kura sieviete kaut reizi nav pielikusi mākslīgos nagus un daudzām tā pat ir regulāra rutīna. Geliša nagi ir viegli kopjami, ikdienā par tiem nav jāuztraucas, jāpārkrāso, viss tiek izdarīts manikīra apmeklējuma laikā, vidēji reizi mēnesī. Ir sievietes, kas šo procedūru ir iemācījušās veikt mājās, tāpēc, ietaupot naudu, geliša manikīram nepieciešamo iegādājas veikalā vai internetā un paveic pašas. Kāpēc tomēr labāk izvēlēties doties uz salonu vai nelikt mākslīgos nagus vispār?

"Mājas apstākļos izmantojamais gelišs ir neveselīgs. Praksē esmu pieredzējusi, kad pie manis atnāk kliente ar šiem veikalā nopērkamā geliša nagiem, pirmkārt, nags pieņem izvēlēto toni, ja uzlikts gēls zilā krāsā, arī salonā to noņemot, nags paliek viegli zilgans, tātad pilnībā nav iespējams noņemt šo vielu," stāsta manikīre.

"Svarīgi, lai gēla nagus liek profesionālis, kas izmanto vienreizējus instrumentus, sterilizētus, citādi iespējams iegūt infekciju," norāda dermatoveneroloģe Marina Mihailova.

"Atšķirība starp kosmētikas salonā uzlikto gēlu un veikalos nopērkamo, ir tā, ka veikala gelišs izdala acetona smaku, dažādas ķīmiskas vielas, kuras nav tik kaitīgas nagam, kā pašam roku īpašniekam. Rokas nemitīgi ir saskarsmē ar seju, muti un, ja no nagiem izdalās šīs ķīmijas, tas iedragā cilvēka veselību, pašam neapzinoties," skaidro Juta Ceicāne.

Foto: Shutterstock

Slima naga pazīmes:

  • atdalīšanās;
  • krāsu izmaiņas;
  • struktūras izmaiņas;
  • sāk drupt.

Iekaisuša naga pazīmes:

  • apkārt nagu valnītim sārtums;
  • pietūkums;
  • var būt izdaījumi.

"Vislielākā nezināšanas kļūda ir tā, ka instrumenti mājās ir nolietojušies un neasi, tādējādi veicot manikīru, ādiņas ir nevis nogrieztas vai nokniebtas, bet noplēstas, tāpēc arī izveidojas brūces," saka Ceicāne.

"Nodarbojoties ar pašārstēšanu, laikus nedodoties pie ārsta, visus iekaisumus, komplikācijas nav iespējams izārstēt pilnībā. Pēc tam palīdzēt varēs tikai agresīvi līdzekļi, bet cilvēki nevēlas šādu atveseļošanos veidu, jo tas prasa daudz laika, citreiz pat ilgāk nekā gadu. Ieaugušus nagus cilvēki nepareizi apkopj, iegriežot pa dziļu, un tā veidojas nopietni iekaisumi. Bet biežākā cilvēku kļūda ir tā, ka jebkādu aizdomu gadījumā, laikus tomēr nedodas pie ārsta," skaidro Marina Mihailova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!