Foto: Shutterstock

Ik dienu katram no mums nākas saskarties ar dažādām stresa situācijām – nokavēts transporta līdzeklis, sastrēgumi, aizmirsts lietussargs lietainā dienā, pārbaudījumi skolā vai darbā, nesaskaņas ģimenē vai pārpratumi draugu lokā.

Šo mazāku vai lielāku stresa situāciju virkni varētu turpināt bezgalīgi, bet kā atbrīvoties no tā un visu uztvert mierīgāk?

Grāmatas "Enerģija visai dienai" autore piedāvā izmēģināt dažus vieglus un efektīvus vingrinājumus, kas palīdzēs samazināt spriedzi – skaņu terapiju. Vingrinājumus varēsi veikt jebkurā vietā un situācijā, tie ātri vien uzlabos tavu omu, un skats uz dzīvi būs gaišāks un mierpilnāks.

Dungošana

Ja izjūti stresu, esi satraukts vai nervozs, tad kādu brīdi pasēdi mierīgi un klusītēm pie sevis padungo. Dungošana "izies cauri" visam tavam ķermenim un to nomierinās. Mainot dažādas melodijas, mainīsies arī skaņu plūsma pa ķermeni.

Foto: Shutterstock

Nopūtas

Vai jūties viegli aizkaitināms un satraukts? Tad kārtīgi ievelc elpu un pamēģini izdvest stieptas un skaļas nopūtas. Dobji vaidi tev palīdzēs atbrīvoties no jebkurām negatīvām emocijām un stresainām situācijām.

Dziedāšana

Kad izjūti satraukumu, klausies ritmisku un priecīgu mūziku un dziedi tai līdzi. Atbrīvojies un izdziedies no visas sirds, un cik skaļi vien vēlies. Tikai nekādā gadījumā neklausies maigu un mierīgu mūziku, tā vēl vairāk pasliktinās garastāvokli un pat spēs tevi nokaitināt.

Meditācija

Tev nav obligāti jāizrunā "Omm" vai kādas garīgas frāzes un mantras – gluži vienkārši mēģini izrunāt vai izdziedāt labas domas, kas tevi uzmundrinās un spēs iepriecināt. Vari izmēģināt šo: "Es esmu mierīgs, es esmu mierīgs, es patiešām esmu mierīgs", atkārtojot šos vārdus dažādos toņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!