Vairāki populāri Latvijas mūziķi kopā ierakstījuši dziesmu "Tu paliec", kurā pauž atbalstu pasaules apceļotājam Jānim Vaišļam pirms ieplānotās sirds transplantācijas. Tā skanēs arī īpašajā Vaišļam veltītajā atbalsta koncertā, kuru pirmdien, 28. decembrī, klubā "9. vilnis" rīko "Labdarības lapa Snowflake" kopā ar Jāņa draugiem.

Kopdziesmu "Tu paliec" ar savām skanīgajām balsīm kuplinājuši tādi mūziķi kā Ieva Akuratere, Olga Rajecka, Liene Greifāne, Aigars Grāvers, De Jorans (mūziķis Jorans Šteinhauers), Valdis Melderis, Midis, Mārtiņš Kits, Kaspars Breidaks, Jānis Bukums, Valdis Melderis, Horens Stalbe, Valters Frīdenbergs, Guntis Veits un Andris Lapiņš. Mūzikas autors ir grupas "Aarzemnieki" dibinātājs vācietis De Jorans, kurš ir arī savulaik populārās dziesmas "Paldies latiņam" autors un izpildītājs. Dziesmas "Tu paliec" vārdu sarakstīšanā De Joranam palīdzējis Mārtiņš Kits un Midis.

No idejas radīt dziesmu līdz tās videoversijai pagājušas vien 48 stundas, kas ir apbrīnojami īss laiks šāda muzikāla projekta īstenošanai, atklāj De Jorans. Dziesma skanēs arī Jāņa Vaišļas atbalstam veltītajā koncertā, kas būs skatāms divās televīzijās – "TV24" un "Chaula TV".

Šobrīd dalību koncertā jau apstiprinājusi grupa "Jumprava", Juris Kulakovs, Ainars Virga, Liene Greifāne, grupa "Credo", Andris Lapiņš, Roberto Meloni, Vita Baļčunaite, Aivars Rakovskis un grupa "Bastards", Elza Rozentāle, Mārtiņš Kits un grupa "Mad shop boys", De Jorans, deju studija "Pro-X", Elizabete Zagorska, Ēriks Loks, Laura Raila, grupa "Riga reggae acoustic" ar Horenu Stalbi, Jānis Graudiņš (grupa "Okay"), "Monro", kā arī Asnāte Tarvide un Sandis Stapkēvičs. Koncertu vadīs atraktīvais pasākumu vadītājs Valdis Melderis.

Visi, kuri vēlas kopā ar "Labdarības lapu Snowflake" un Jāņa Vaišļas draugiem morāli atbalstīt pasaules apceļotāju un vēlēt viņam drīzu izveseļošanos, tiek aicināti apmeklēt koncertu klubā "9. vilnis" (Rīgā, Kungu ielā 8), kas notiks 28. decembrī pulksten 19.00.

Atgādināsim, ka pagājušajā nedēļā parādījās informācija par pasaules apceļotāja Jāņa Vaišļas smago slimību, kuras dēļ steidzami nepieciešama sirds transplantācija. Tā kā nav laika gaidīt, meklējot atbilstošu donoru Latvijā, Vaišļam jau tuvāko nedēļu laikā nopietnā operācija tiks veikta ārzemēs, un jau šobrīd ar sabiedrības atbalstu ir savākta visa nepieciešamā summa, lai apmaksātu ārstēšanos aiz Latvijas robežām.

Taču tikpat svarīgs, pēc viņa draugu domām, Jānim ir arī morālais atbalsts, tādēļ arī radusies ideja par koncertu, kas sniegtu nepieciešamo pozitīvisma devu pirms operācijas. Ieeja koncertā – bez maksas. Pasākuma tiešraidi varēs vērot arī interneta televīzijā Fokuss.tv.

Biedrība "Labdarības lapa Snowflake" izveidota šā gada februārī, un šajā laikā jau palīdzējusi vairāk nekā 100 ģimenēm visā Latvijā, sagādājot tām ne tikai apģērbu, mēbeles un citas sadzīves lietas, bet arī sniedzot finansiālu atbalstu gan ārstēšanai, gan citiem mērķiem. Biedrības valdes locekles Linda Freiberga un Inga Karlinska šā gada decembrī saņēma balvu "Gada brīvprātīgais Jelgavā 2015", jo labdarības jomā darbojas bez atlīdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!