Foto: Publicitātes attēls

17. oktobrī Valsts asinsdonoru centra (VADC) darbinieki rosīsies "Arēnā Rīga", kur pulksten 19.30 sāksies hokeja spēle starp Rīgas "Dinamo" un "Spartak Maskava". Katrs donors, kurš šajā dienā "Arēnā Rīga" ziedos asinis, tādējādi ne tikai sniegs iespēju glābt trīs cilvēku dzīvības, bet arī saņems ielūgumu uz Rīgas "Dinamo" vakara spēli, informēja VADC pārstāve Zane Mousavi.

VADC darbinieki donorus sagaidīs vestibilā pie B ieejas no pulksten 16 līdz 19.30, kad sākas spēle.

VADC izbraukumus hokeja komandas Rīgas "Dinamo" spēļu laikā aizsācis jau 2014. gadā, un šī ir jau 13. reize, kad centra komanda sagaida donorus "Arēnā Rīga".

"Asinsdonoru kustības nozīmīgumu nav iespējams novērtēt vai aprakstīt, jo mums katram var pienākt dzīvē brīdis, kad ir nepieciešamas asinis, un šajā brīdī bez mūsu līdzcilvēku palīdzības nav iespējams iztikt", VADC mājaslapā "Donors.lv" stāsta hokeja kluba Rīgas "Dinamo" puiši.

VADC atgādina – lai nodotu asinis, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte). Pie reģistrācijas asins nodošanai nepieciešams uzrādīt arī bankas konta numuru, jo, lai pēc asins nodošanas procedūras varētu iestiprināties un atgūt spēkus, donors saņem kompensāciju pusdienām – 4,27 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!