Фото: Publicitātes foto
Jau divpadsmito gadu pēc kārtas ar spēkavīru palīdzību Rīgas Zooloģiskajā dārzā tiks svērti raženākie Latvijā izaugušie ķirbji ''Latvijas lielākā ķirbja čempionātā". Aicināts pieteikties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kuram šosezon izdevies savā dārzā izaudzēt varena izmēra ķirbi. Pieteikties čempionātam iespējams līdz 20. oktobrim.

Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem jānomēra sava ķirbja apkārtmērs gan horizontāli, gan vertikāli. Šie dati kopā ar ķirbja atrašanās vietu un savu tālruņa numuru jānorāda pieteikuma anketā, kas aizpildāma šeit. Tāpat konkursam pieteikties iespējams, zvanot pa bezmaksas tālruni 80002020 (katru darba dienu no pulksten 8 līdz 22) vai rakstot uz e-pasta adresi info@maxima.lv ar norādi "Pieteikums konkursam ''Latvijas lielākā ķirbja čempionāts"". Pieteikumā jānorāda ķirbja apkārtmērs horizontāli un vertikāli, kā arī ķirbja atrašanās vieta un īpašnieka tālruņa numurs. Par kvalificēšanos finālam katrs dalībnieks tiks informēts personīgi.

''Lai arī slapjā un vēsā laika dēļ apstākļi ķirbju audzēšanai šogad nav bijuši pārlieku labvēlīgi, Latvijas ķirbju audzētāju ģimenes katru gadu pierāda, ka varena ķirbja izaudzēšanai savā dārziņā ir nepieciešamas rūpes un pacietība, un laikapstākļi nav noteicošais. Aizvadītajā gadā tika uzstādīts rekords – par uzvarētāju kļuva 404 kg smagais ķirbis no Kurmāles pagasta, Kuldīgas novadā, arī šogad čempionāta dalībniekiem ir visas iespējas šo rekordu pārspēt," stāsta ''Maxima Latvija" komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

Divpadsmitais "Latvijas lielākā ķirbja čempionāts" norisināsies 26. oktobrī pulksten 11 Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !