Foto: LETA

Ministru kabinets (MK) otrdien, 5. novembrī, apstiprināja Lauku atbalsta dienesta (LAD) direktora vietnieka Ģirta Krūmiņa pārcelšanu LAD direktora amatā. Krūmiņš amata pienākumus sāks pildīt no šā gada 7. novembra.

Zemkopības ministrijā (ZM) informēja, ka Krūmiņam ir vairāk nekā desmit gadu pieredze liela kolektīva vadīšanā, piemīt labas organizatoriskās spējas un kolektīva vadīšanas prasme, kā arī viņš ir ieinteresēts pārmaiņu vadībā un atbalsta inovāciju ieviešanu dienestā.

"Galvenais, lai dienesta darbiem tiktu nodrošināta pēctecība, jo mūsu LAD kā lauksaimnieku naudas administrēšanas iestāde ir viena no labākajām Eiropas Savienībā (ES). Krūmiņš ir pierādījis savas spējas vadīt šo sarežģīto un atbildīgo iestādi, un ES un nacionālā budžeta naudas precīza un mērķēta pārvaldība, izmantojot visjaunākās tehnoloģijas, ir ceļš, kas pareizi sākts un pa kuru noteikti jāturpina iet," sacīja zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Kopš 2002. gada Krūmiņš LAD ir strādājis ES Tiešo maksājumu departamentā, bijis arī tā direktors, bet kopš 2007. gada ir LAD direktora vietnieks.

“Delfi” jau ziņoja, ka LAD direktore Anna Vītola–Helviga pēc otrā amata pilnvaru termiņa beigām šī gada 23. septembrī atstās vadītājas amatu.

Viņa skaidroja, ka, tuvojoties otrā piecu gadu darba termiņa beigām, tikusies ar Gerhardu un sarunas laikā viņa aicināta pārtraukt darba attiecības. "Es tam piekritu, jo man kā iestādes vadītājam šāda lieta ir jāakceptē," teica LAD direktore, norādot, ka šādu ministra lēmumu viņa nav gaidījusi, jo bija pārliecināta, ka darbi sokas labi un bija gatava turpināt vadīt dienestu.

Tikmēr zemkopības ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Santa Vaļuma sacīja, ka Vītola–Helviga iesniegusi atlūgumu un darba gaitas dienestā atstāja pēc pašas vēlēšanās ģimenes apstākļu dēļ.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē Eiropas Savienības Lauksaimniecības fonda līdzekļus un tiešos maksājumus zemniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!