Foto: Publicitātes foto

Jau šo sestdien Biķerniekos notiks Latvijas "BMW" festivāls, kura laikā notiks "BMW Track Day", "BMW Drifta kauss" un atjaunotais "BMW Dragreiss". Savukārt skatītāji varēs pieteikties izmēģinājuma braucieniem ar jaunākajiem "BMW" modeļiem, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizators Latvijas "BMW" klubs.

Kā īpašs šova elements paredzēts jaudīgākā "BMW" motocikla "HP4" izaicinājums dragreisā. Skatītāji, kuri uz festivālu ieradīsies ar "BMW", trases teritorijā varēs novietot savu automašīnu bez maksas, kā arī pasākuma ģenerālsponsors "Inchcape BM Auto" skaistākajiem apmeklētāju BMW piešķirs īpašus suvenīrus.

"BMW" festivāls sāksies jau plkst. 10, kad notiks iecienītais autošosejas treniņš "BMW Open Track Day". Pasākuma oficiālā atklāšana notiks plkst.12.00, bet "BMW Drifta kausa" izcīņa sāksies plkst. 12.30.

Turklāt "BMW" festivāla apmeklētājiem tiks piedāvāta unikāla iespēja būt pirmajiem, kas redzēs jauno "BMW" 3. sērijas "Gran Turismo" vēl pirms šī modeļa oficiālās tirgū ienākšanas dienas. Blakus "Inchcape BM Auto" teltij arī būs apskatāmi jaunākie "BMW" motocikli un "BMW" 5. sērija "M Performance" aprīkojumā.

Festivāla otrajā daļā notiks "BMW" klubu parāde un atjaunotais "BMW Dragreisa kauss". Sacensību PRO klasē pieteikušies arī dragreisa čempioni – pasaulē ātrākais "Audi" "Carbon Destroyer" ar pilotu Ilmāru Zausajevu un slavenais "BMW Dragster" ar pilotu Agri Biezo. Par godu "BMW Motorrad" 90 gadu jubilejai kā īpašs šova elements dragreisā būs jaudīgākais "BMW" motocikls "HP4", kurš izaicinās dalībniekus.

Dienas noslēgumā skatītāji ar savām ovācijām noteiks labāko riepu kūpinātāju. Lai sportistiem būtu lielāks azarts, dragreisa un drifta sacensību uzvarētāji saņems arī naudas balvas – kopā 1000 eiro.

Biļetes uz Latvijas "BMW" festivālu nopērkamas visās "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās. Līdz piektdienas vakaram biļetes cena ir četri lati, bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja ir bez maksas, bet no 11 līdz 16 gadu vecumam ieejas maksa ir viens lats. Pasākuma dienā biļetes cena būs pieci lati. VIP ieeja dalībnieku parkā – septiņi lati.

Latvijas "BMW" festivālu rīko Latvijas "BMW" klubs.

Fotoreportāža no 2012. gada "BMW" festivāla:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!