Foto: DELFI
Viens no Rīgā iecerētajiem leģionāru dienas pasākumu pieteicējiem Uldis Freimanis trešdien pārsūdzējis Rīgas domes lēmumu neatļaut 16.martā rīkot nevienu pasākumus galvaspilsētā, portāls "Delfi" uzzināja Administratīvajā rajona tiesā.

Tiesa iesniegumu no Freimaņa saņēma trešdien. Tiesa Freimaņa pieteikumu ir pieņēmusi un uz piektdienu nozīmējusi lietas iztiesāšanu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājs Māris Kalve nesaskaņojis nevienu no leģionāru piemiņas dienā, 16. martā pilsētā pieteiktajiem pasākumiem. Tas darīts, lai izvairītos no iespējamām provokācijām un sabiedriskās drošības apdraudējuma.

Savukārt Drošības policija šo domes lēmumu jau nodēvējusi par politisku.

Rīgas dome jau janvāra vidū saņēmusi pirmos pieteikumus 16. marta Latviešu leģiona atceres pasākumiem - gājienus pieteikuši "Daugavas Vanagi" un šīs organizācijas Limbažu novada nodaļa, kā arī Gustava Celmiņa centra vadītājs Igors Šiškins.

16.marts ir "karsts" datums, ap kuru katru gadu izceļas asas diskusijas par to, vai masu pasākumi piemiņas dienā ir jāatļauj vai nav. Iepriekšējos gados dome vairākkārt aizliedza pieteiktos pasākumus, taču tiesa šos liegumus atcēla.

Pērnais gads bijis viens no retajiem, kad 16.marta pasākumos Rīgā netika aizturēts neviens nemiera cēlājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!