Īsta cūkgaļas recepte vīrieša gaumē. Kalorijas, protams, šajā ēdienā labāk nezināt, bet garša – neatkārtojama. Un kāpēc gan mēs kādreiz pēc kārtīgas izslēpošanās dzestrajā ziemas gaisā nevarētu baudīt kaut ko tik sātīgu, toties bezgala gardu. Gatavo Dzintars Šteinbergs-Ozoliņš, ēst gatavot mīlētājs, dekorators mākslinieks.
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

KARBONĀDĒM:4 gab.cūkgaļas kakla karbonāde100 gzilais siers pēc garšassojas mērce2 gab.ķiploka daiviņas olīveļla, cepšanai1 TKgaršvielu maisījums cūkgaļai KARTUPEĻIEM:10 gab.kartupeļi1 saujadilles3 gab.ķiploka daiviņas30 gsviests PASNIEGŠANAI:1 saujaķirštomāti

Sagatavošana

1

Karbonādes gabalu viegli iegriež restītē no abām pusēm.

2

Ķiplokus nomizo un sarīvē uz vidējās rīves. Uz katra karbonādes gabala liek rīvētos ķiplokus, pārkaisa ar garšvielām, katram gabalam uzpilina ~ 1 tējkaroti sojas mērces. Ar rokām garšvielas kārtīgi iemasē gaļā.

3

Sieru sagriež plānās šķēlītēs.

4

Pannā uzkarsē olīveļļu un ātri no abām pusēm apcep gaļas gabalus.

5

Kad gaļa apcepta brūna, tai pārliek pāri siera šķēles, pannai uzliek vāku un atstāj 5 minūtes pasautēties, kamēr siers izkusis.

6

Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu novāra gandrīz mīkstus. Dilles un pētersīļus sakapā. Ķiplokus kartupeļiem nomizo, ar naža spalu sašķaida un pēc tam rupji sakapā. Uz otras pannas izkausē sviestu un apcep kartupeļus ar ķiplokiem. Pašās cepšanas beigās pievieno svaigus zaļumus un visu izmaisa.

7

Pasniedz porcijā pamatīgu gaļas gabalu ar kraukšķīgām ķiploku kartupeļu šķēlītēm, kam cauri izmaisītas svaigu ķiršu tomātiņu šķēlītes.

Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!