Tev ir iespēja izmantot piecus vērtīgus pēcpuses vingrinājumus, lai dibens kļūtu tvirtāks!
Airēšana

Trenažieru zālē meklē trenažieri, kas imitē airēšanas kustības. Tas trenēs ne tikai sirdi, bet arī ķermeni. Izmanto zemu pretestību un koncentrējies uz pēdu pozu, atgrūžoties no papēžiem un izstiepjot kājas. Lielākā slodze būtu jāiztur dibena muskuļiem.

Steperis

Šis trenažieris ir pieejams daudzos sporta klubos un ir ļoti efektīvs, ja vēlies nostiprināt dibena muskuļus un trenēt sirdi. Uzstādi to zemas pretestības režīmā, bet ar pietiekami lielu soļa augstumu, lai dibena muskuļiem būtu maksimāli liela slodze. Rokturus izmanto tikai līdzsvaram, nevis atbalstam. Vingro 30-40 minūtes.

Lecamaukla

Vecā, labā skolas laiku izklaide palīdz patērēt līdz pat 10 kalorijām minūtē. Tomēr, lai iegūtu labumu tieši pēcpusei, uzlabo savu lēkšanas tehniku. Turot kājas kopā un ceļus nedaudz ieliektus, lēkā no kreisās uz labo pusi, it kā tu slēpotu lejā no kalna. Pēc trīs līdz četru minūšu ilgas lēkāšanas tu jutīsies labi pastrādājusi.

Slīdceliņš

Sāc soļot tev patīkamā ātrumā un pakāpeniski palielini slīdceļiņa slīpumu. Koncentrējies uz roku kustībām un kārtīgiem soļiem no pirkstgala līdz papēdim visas 30 minūtes, kamēr esi uz trenažiera. Izaicini sevi, palielinot ātrumu.

Kikbokss

Spēriena spēkam jānāk no dibena, tādā veidā tu nostiprini un padari tvirtākus šīs zonas muskuļus, katrreiz izsperot kāju. Turklāt 45 minūšu nodarbībā tu sadedzināsi 500 kaloriju.

Papildu vingrojumi formai

Šie vienkāršie vingrojumi ir īpaši izstrādāti, lai padarītu tvirtāku tavu pēcpusi un uzlabotu tās problemātisko formu.

Pārāk apaļš dibens

Samazini savu apjomīgo pēcpusi ar palēcieniem no pietupiena pozīcijas. Nostājies ar plecu platumā izplestām kājām, nedaudz ieliektiem ceļgaliem un rokām gar sāniem. Pietupies, līdz ceļgali ir 90 grādu leņķī pret pirkstgaliem, un izstiep rokas sev priekšā paralēli grīdai. Palecies un piezemējies ar svaru uz papēžiem. Izpildi 20 palēcienus.

Plakans dibens

Ja tava auguma forma no aizmugures ir pārāk plakana, pamēģini gurnu vingrinājumus, kas trenē gan dziļākos, gan virsējos dibena muskuļus. Nogulies uz muguras uz grīdas, saliec kājas ceļos un novieto rokas gar sāniem. Pacel gurnus, cik augstu vien vari, sasprindzinot dibena muskuļus. Noturies 20-30 sekundes. Lēnām atgriezies sākumpozīcijā un atkārto 15-20 reižu.

Nošļucis dibens

Nostiprini nošļukušas pēcpuses muskuļus ar vingrinājumu uz vienas kājas, kas iedarbojas uz zonu, kur paceles cīpslas piestiprinās gurniem. Nostājies uz vienas kājas, kurai nedaudz ieliec ceļgalu. Sasprindzini un ievelc vēderu un noliecies uz priekšu, stiepjoties pretim kāju pirkstgaliem. Atgriezies sākumpozīcijā. Atkārto 12 reižu. Izpildi vingrojumu ar otru kāju. Atkārto to uz katras kājas pa 3 reizēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!