Sparģeļu svaigums ir svarīgākais priekšnoteikums lieliskai šo dārzeņu garšai. Taču kā lai pārliecinās, ka sparģeļi ir svaigi un pilnībā nogatavojušies? Un kā vislabāk uzglabāt šos dārzeņus pēc pirkšanas?
Noteikt sparģeļu svaigumu nav nemaz tik vienkārši. Ilgāku laiku uzglabāti sparģeļi var izskatīties gluži tāpat kā no jaunās ražas.

Tikai ar sekojošu svaiguma pārbaudi iespējams noteikt, vai sparģeļi tik tiešām ir svaigi:

  • Svaigi sparģeļi nav ne sažuvuši, ne apkaltuši griezuma vietās.
  • Griezuma vietas ir gludas un spīdīgas.
  • Saspiežot kāta apakšdaļu, atskan viegls knakšķis un iztek nedaudz sulas – ar patīkamu, nevis skābu smaržu.

Sparģeļu pareiza uzglabāšana

Pirms lielās sparģeļu maltītes sparģeļus var labi uzglabāt mājas apstākļos vienu līdz divas dienas.

Lai pasargātu šos dārzeņus no sažūšanas un saglabātu to garšu, svaigos sparģeļus līdz pagatavošanas laikam vajadzētu uzglabāt nenomizotus, ietinot tos mitros dvieļos. Ietītos sparģeļus ievieto ledusskapī.

Sparģeļu sasaldēšana

Pretēji aizspriedumiem, sparģeļi ir lieliski piemēroti sasaldēšanai. Lai uzglabātie sparģeļi arī pēc atkausēšanas garšotu labi, nepieciešams ievērot sekojošos noteikumus:

  1. sparģeļus nomizo;
  2. nomizotos sparģeļu kātus uz lēzenas virsmas, piemēram uz paplātes, saliek gareniski blakus vienu otram;
  3. sparģeļus apmēram stundu saldē mīnus 20-25 grādu temperatūrā;
  4. sasaldētos sparģeļu kātus vēlamajā daudzumā ievietot saldētavas maisiņos;
  5. maltītei paredzētos sparģeļus neatkausē, bet gan ievieto tieši vārošā sālsūdenī.

Ieteikums: Sparģeļus nevajadzētu uzglabāt saldētavā ilgāk kā sešus mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!