Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai zaudētu svaru, vērts izmantot visdažādākos paņēmienus, piemēram, košļāt ēdienu vairāk, gulēt ilgāk, dzert daudz ūdens un citus. Kā izrādās, būtiska nozīme svara zaudēšanā ir arī šķīvju krāsai, no kuriem ēdam, vēstī "Women's Health".

Pētnieki atklājuši, ka vismazākās porcijas tiek apēstas tad, ja maltīti ieturam no šķīvjiem, kas ir koši sarkanā krāsā.

Tas atklāts, veicot pētījumu, kurā piedalījās 240 cilvēki, ēdot popkornu, šokolādi un čipšus no baltas, zilas un sarkanas krāsas šķīvjiem.

Tā rezultātā tika secināts, ka vismazāk apēdam, ēdot no sarkaniem šķīviem, bet visvairāk – no ziliem.

Tā iemesls ir ēdiena krāsas kontrasts ar šķīvja krāsu, uzskata speciālisti, piebilstot, ka sarkanā krāsa kalpo arī kā brīdinājuma signāls, mudinot apstāties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!