Foto: PantherMedia/Scanpix
Ikviens zina, cik mokošas var būt galvassāpes, īpaši tad, ja medikamenti pret tām ir bezpalīdzīgi un sāpes pamazām pāriet migrēnā, liekot apstāties ierastajai dzīves kvalitātei. Jāpiebilst, vien retais vēlas savu organismu piesārņot ar pārmērīgu medikamentu daudzumu, bet ko iesākt, ja galvassāpes ir biežs viesis? Šai sakarā piedāvājam "Mnn" apkopotos padomus migrēnas un galvassāpju novēršanai.

Ēd produktus ar zemu tauku saturu


Foto: PantherMedia/Scanpix
Zinātnieki apliecina, ka produkti ar nelielu tauku saturu efektīvi palīdz cīņā ar regulārām migrēnas lēkmēm - kāda pētījuma atklāts, ka cilvēkiem, kuri dienā uzņēma 10 līdz 15 gramus tauku, migrēnas un galvassāpju biežums 12 nedēļu garumā samazinājās par 40 procentiem. Tāpat mazinājusies arī sāpju intensitāte, tām kļūstot par 66 procentiem vieglāk panesamām.

Pētnieki arī iesaka izvairīties no nitrātiem, nitrītiem un mākslīgajām krāsvielām, kā arī cukuru saturošiem produktiem, kas var apgrūtināt kuņģa darbību un attiecīgi - izsaukt galvassāpes.

Dzer pietiekami daudz šķidruma


Foto: PantherMedia/Scanpix
Eksperti atkal un atkal uzsver, ka migrēnu un galvassāpes bieži vien rada organisma atūdeņošanās. Rūpējies, lai dienā izdzertu pietiekami daudz ūdens un zāļu tēju, tā izvairoties no nevajadzīgajām sāpēm!

Neatsakies no kofeīna


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kofeīnā esošās vielas paplašina asinsvadus, kas savukārt veicina asinsriti, apturot migrēnu un galvassāpes.  Tiesa, pārmērīga kofeīnu saturošu dzērienu uzņemšana var radīt tieši pretējas sekas, tāpēc ar kafijas, melnās tējas un kolas lietošanu ikdienā ieteicams pārlieku neaizrauties.

Parūpējies par pietiekamu vitamīnu un minerālvielu uzņemšanu


Foto: PantherMedia/Scanpix
B vitamīna trūkums, kā arī nepietiekama melatonīna hormona izstrādāšanās organismā ir viens no biežākajiem galvassāpju un migrēnas izraisītājiem.

Pārliecinies, ka ikdienā uzņem pietiekamu daudzumu vitamīnu, kā arī pienācīgi izgulies!

Izbaudi masāžu


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kādā pētījumā atklāts, ka cilvēki, kuri regulāri cietuši no migrēnas, sešu nedēļu garumā regulāri apmeklējot masāžas, uzrādījuši krietni retāku sāpju lēkmju uzplaiksnīšanu.

Jāpiebilst, ka palīdzēs ne tikai profesionāļa, bet arī mīļotā cilvēka rokas - laiku pa laikam viegli izmasējot saspringtos plecus un sprandu, kā rezultātā atslābināsies muskuļi un mazināsies stress.

Staipies, lokies, kusties


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kardio slodze, kā arī regulāra muskuļu izstaipīšana, pēc ekspertu teiktā, ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā aizkavēt galvassāpju un migrēnas rašanos. Īpaši parūpējies par plecu, roku un krūšu daļas izstiepšanu gan pēc treniņiem, gan darba dienas beigām, tā uzturot ķermeni mundru un pasargājot sevi no sāpēm.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!