Foto: PantherMedia/Scanpix
Tase nomierinošas tējas rada smaidu vairumā cilvēku, un, kā izrādās, tā šo smaidu var padarīt arī nedaudz žilbinošāku. Pētījumos atklāts, ka, izdzerot vismaz trīs tējas krūzes dienā, ievērojami samazinās zobu bojāšanās procesi, vēstī "Daily Mail".

Pētnieki noskaidrojuši, ka melnā tēja efektīvi cīnās ar baktērijām, to skaitā streptokokiem, kā arī citiem mikrobiem, kas ir saistīti ar zobu bojāšanos un smaganu slimībām.

Saskaņā ar pētījuma vadītājas Kerijas Rukstones teikto, visefektīvākā tējas deva ir trīs līdz četras krūzes dienā.

Tāpat atklāts, ka melnā tēja turpina cīnīties ar zobu bojāšanos pat tad, ja tējai ir pievienots cukurs.
Būtiski, ka zaļajai tējai piemīt līdzīgs efekts un tā arī palīdz novērst sliktu elpu, neitralizējot sēra savienojumus, kas veicina nepatīkama aromāta rašanos.

"Pētījumi ļāvuši noskaidrot, ka baktēriju līmeni mutē palīdz līdzsvarot aptuveni trīs līdz četras tējas tases dienā, kā arī tās dzeršana pasargā zobus no to izkrišanas vecumdienās," uzsvērusi Rukstone, piebilstot, ka šiem atklājumiem vajadzētu uzlabot arī zobārstu un higiēnistu darba ikdienu, paplašinot speciālistu zināšanas.

"Baktērijas mutē reaģē uz ogļhidrātiem, kas ražo skābi, kas savukārt šķīdina zobu emalju un var radīt kaitējumus, novedot pie plombu vai zobu zaudēšanas.

Melnā un zaļā tēja, kas ir bagātas antioksidantiem, attiecīgi mazina iekaisumu procesus un novērš baktēriju pielipšanu mutes gļotādai un to vairošanos, kas aizsāk šo ķēdes reakciju," tā profesore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!