Foto: Publicitātes foto
Enerģijas un spilgtu talantu piesātinājums bija vērojams izstādes "Expo Beauty 2014" ietvaros, kas no 11. līdz 13. aprīlim norisinājās Skonto hallē. Izstādes mērķis - paaugstināt skaistumkopšanas un veselības uzturēšanas nozares kvalitāti Latvijā, kā arī veicināt iedzīvotāju zināšanu un prasīguma līmeni attiecīgo pakalpojumu un produktu izvēlē, informē tās organizatori.

Trīs dienu garā programmā bija koncentrētas ne tikai stila un skaistuma, bet arī veselības uzturēšanas, tātad – dzīves kvalitātes tematikas. 

Divu dienu garā cīņā, atklātā čempionātā, demonstrējot jaunākās metodes, tika noskaidroti labākie SPA nozares speciālisti. Svētdien noslēdzās Latvijas SPA&Wellness federācijas un mācību centra "SPA school" organizētais IX Baltijas SPA čempionāts, kur uzvarētāju gods tika piešķirts:

1) Viktorijai Šinkunajtei;
2) Sergejam Šelegam;
3) Inārai Davidovai. 

Izstādes laikā veiksmīgi noritēja arī Kosmetologu konference, kurā uzstājās un savu meistarību demonstrēja ārsti, vairāki eksperti no Latvijas, Krievijas un Francijas. Īpaša uzmanība tika veltīta tēmai "Mazinvazīvo metodiku meistarklase Estētiskajā medicīnā "Franču liftings"". Šādu profesionālo zināšanu pilnveidi sniedza "Expo Beauty 2014" sadarbība ar SIA "Soneil Studio".

 Konferenci atklāja mikroķiruģe Anda Gaile, savu meistarību demonstrēja estētiskās medicīnas ārsts, nutricioloģijas un hormonu terapijas speciālists Persians Paraskevovs (Nutrioloģijas zinātniskais konsultants, Francijas Morfoloģiskās un pretnovecošanas medicīnas biedrības SOFMMAA biedrs, Parīze). 

Būdama autore un līdzautore vairāk kā 50 zinātniskiem darbiem un metodiskajām rekomendācijām, savā pieredzē dalījās arī medicīnas zinātņu kandidāte Jeļena Rumjanceva (kompānijas "Galderma" starptautiskā trenere kontūru plastikā, estētiskās medicīnas prēmijas laureāte, Francija, Krievija).

Izcilu meistarību demonstrēja arī Baltijas Vizāžistu un Imidža dizaineru asociācijas rīkotais XIII Atklātais Baltijas vizāžistu konkurss, kur uzvarētājus nominēja šādās kategorijās:

1) Vaida Jaunkaskaite, "Mežģīņu maģija" - skatuves meikaps
2) Jeļena Slavgorodska, Fantāzijas tēls ar body-art elementiem "Ziedu simfonija" pēc Džuzeppes Arčibalda gleznu motīviem;
3) Jelena Olševska, body-art glezniecības tehnika tēmā "Gadalaiki" pēc Džuzeppes Arčibalda gleznu motīviem.

Tostarp jāatzīmē jaunievedums - I Atklātais Baltijas Nagu dizaina un modelēšanas konkurss. Tā organizētāji, skola "Zolin-D", tiesnešu lokam bija piesaistījusi starptautisko meistaru Irinu Amrosjevu (Ukraina). 

Pirmajā gadā konkurss nevar lepoties ar lielu dalībnieku skaitu, taču to daudzkārt pārspēja skatītāju pozitīvās atsauksmes, savukārt tiesneši kā labākos novērtēja:

1) Jekaterinu Nakonečnaju nominācijā "Salona franču manikīrs";
2) Jeļenu Baskovu nominācijā "Komerciālais dizains";
3) Jekaterinu Nakonečnaju nominācijā "Dekoratīvais franču manikīrs ";
4) Tatjanu Bondarenko nominācijā mākslinieciskais gleznojums "Mana Dzimtene";
5) Jeļenu Baskovu mākslinieciskais gleznojums "Modes Vēsture"; 

Konkursa Grand Prix ieguva Jekaterina Nakonečnaja.

Izstāde interesentiem piedāvāja arī iespēju apmeklēt vairākas lekcijas un seminārus gan latviešu, gan krievu valodās, tostarp "Ūdens ietekme uz cilvēka dzīvi un veselību", "Celulīts: saslimšana vai kosmētisks defekts", teorētisko lekciju par uzturu un treniņiem "Fitness Tev", kā arī bezmaksas semināru pēdu ārstnieciskās aprūpes speciālistiem (lektori no Itālijas).

Starptautisko izstāžu organizatoriem "Latexpo" nav sveša ekonomiskā situācija Latvijā, tāpēc īpaša vieta uz skatuves 12.aprīlī tika atvēlēta pārstāvjiem no retāk novērtētām sfērām. 

Sestdien "Expo Beauty 2014" profesionāļu rokās stila pārvērtības "Zelta krēslā" piedzīvoja vientuļās māmiņas, Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta ārsti un ugunsdzēsēji. Šo dāvanu un ticību, ka "iespējams ir viss" saviem oriģinālajiem modeļiem sniedza Oļegs Stepanovs, Tatjana Fast, Tatjana Kovaļova un Aleksejs Solovjovs.

Paralēli jaunākām tendencēm friziermākslā apmeklētāji vēroja arī gada labāko meistaru šedevrus. Lielu atsaucību gan speciālistu, gan skatītāju vidū guva meistarības konkurss "Zelta pinums". 

Šajā salona "Klērs" organizētajā konkursā meistariem vienlaikus bija divi uzdevumi: "klasiskā vai kāzu vakara frizūra uz pinuma bāzes" un "avangarda vakara frizūra uz pinuma bāzes un frizūra etniskā stilā". Šajā konkursā tika apbalvoti uzvarētāji trīs nominācijās:

1) "Retro" – Svetlana Panova;
2) "Avangarda vai fantāzijas frizūra" – Santa Kulbe;
3) "Kāzu frizūra" – Karina Zavadska.

Kā jau katru gadu, izstādē kāzu tēma bija pārstāvēta visplašāk, jo, kas gan cits, ja ne mīlestība, padara mūsu dzīvi skaistu. Baltijas Imidža Speciālistu Asociācija šīs tēmas gaisotnē novadīja konkursu "Ekstravagantā līgava" ar tematu "Līgava-zieds", kuros kā rezultāts tika vērtēts divu meistaru kopdarbs. 

Kā labākie meistaru tandēmu izpildījumi jāatzīmē: 

1) Rutas Sprudzanes un Laumas Mazurevičas radītais stils;
2) Annas Bartkevičas un Daces Kļaviņas sniegums;
3) Gitas Abramčikas un Mārītes Rutkovskas idejas īstenojums.

Šie stila un skaistuma svētki neiztika arī bez oriģināliem projektiem. Šogad par tādu kļuva portāla 3ade.lv organizētais "Dejojošā stila maratons", kur unikālu, mūsdienīgu frizūru kolekciju radīja astoņi starptautiskas klases meistari: Jeļena Hļebnova-Čerņavska, Tatjana Kovaļeva, Aleksejs Solovjovs, Svetlana Karpova, Igors Popovs, Olga Ļebedeva, Mila Popkova un Jūlija Dmitrenko. Tostarp meistari, kuri iepriekš nekad nebija uzstājušies kā dejotāji, pārsteidza skatītājus ar diviem temperamentīgiem priekšnesumiem, izpelnoties nedalītu atzinību. 

Protams, tik saspringtas un piesātinātas dienas sevī iekļauj arī neformālus pasākumus. Piemēram, 11. aprīlī visi interesenti varēja vērot ne tikai modes defilē "FULL FASHION LOOK Summer 2014" tēmā "Sport Couture", bet arī tā sagatavošanas aizkulišu procesu, kur savu meistarību demonstrēja stiliste, imidža dizainere Maija Armaņeva. Šo ceļvedi stila pārvērtību tapšanā skatītājiem dāvāja Baltijas Vizāžistu un Imidža dizaineru asociācija.

Starptautiska mēroga meistare un izstādes dalībniece Jeļena Hļebņikova-Čerņavska teica: " Vai ir nepieciešama robeža starp mākslu un realitāti? Vajag vienkārši mākslu īstenot dzīvē un baudīt to. Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka frizieri ir mākslinieki, jādara tas, kas Tev sagādā prieku un tad veidosies harmonija starp dzīvi un mākslu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!