Foto: Publicitātes foto
Salīdzinoši īsā laika posmā iegūt tvirtāku un stingrāku ādu, samazināt vidukļa, augšstilbu, roku apkārtmēru – tas ir vilinošs piedāvājums, ko sola limfodrenāžas masāža ar īpašu aparātu. "Delfi" izmēģina piedāvāto masāžu un sniedz piedzīvoto sajūtu aprakstu. Kādi būs konkrētie šīs metodes sniegtie uzlabojumi, varēsiet lasīt otrajā stāstā - pēc eksperimenta beigām.

Siltās diegu spolītes pret celulītu un uztūkumu

Salonā "Figura-Line" aizņemti visi limfas stimulācijas aparāti. Dažāda vecuma sievietes vieglos triko apģērbos cītīgi darbojas katra pie sava aparāta, kas pirmajā acu uzmetienā atgādina bērnības laika koka diegu spolīti. Spolītes no koka veidotā vidusdaļa griežas noteiktā ritmā un sievietes secīgi ieņem dažādas pozas, lai pret šo kustīgo aparāta daļu izmasētu dažādas ķermeņa daļas. Aparāta kustīgā vidusdaļa ir silta - tā izstaro infrasarkanos starus, kas limfas stimulācijā ļauj procesam notikt vēl iedarbīgāk.

Limfai cilvēka ķermenī ir milzīga nozīme. Tas ir šķidrums, kas atbildīgs par organisma attīrīšanu. Ar tā palīdzību no ķermeņa tiek izvadīti toksīni, šlakvielas un citi sārņi, stāsta salona vadītāja Laura Dekšenieks. Limfmezgli dažādās ķermeņa vietās (padusēs, kaklā, cirkšņos) filtrē un aiztur dažāda kalibra un bīstamības kaitniekus. Taču ar gadiem limfa sāk kustēties lēnāk. Ja sirds ir motors, kas uztur kustībā asinsriti, tad limfai tāda motora nav. Limfu kustina muskuļi. Ja cilvēks ir mazkustīgs, nepievērš vajadzīgo uzmanību ēdienkartei, maz uzņem šķidrumu, limfai sāk palikt grūti izpildīt savus pienākumus. Rezultāts - liekais svars, kaut kur "pazudis viduklis", celulīts, grumbuļaina kāju stilbu aizmugure, sašļukusi un nespodra āda un ķermeņa uztūkums.

Tāpēc dzīvē pienāk brīdis, kad jāsāk domāt ne tikai par organisma ārējo, bet arī iekšējo tīrību. Limfodrenāžas masāža ir veids, kā iztīrīt sevi no iekšpuses, aktivizējot limfātiskās sistēmas darbu, apgalvo tās izgudrotāji.

Nosver, izmēra, aprēķina un aiziet!

Limfodrenāžas masāža paredzēta no 25 gadu vecuma. Pārsvarā salonā apgrozās sievietes vecumā no 30 gadiem un vairāk. Man, tāpat kā visiem salona jaunajiem apmeklētājiem, jāizpilda vajadzīgie priekšraksti.

Pirmā ir anketa, kurā tiek uzdoti jautājumi par dažādām iespējamām saslimšanām. Aizpildu ailes, kurās tiek vaicāts arī par celulītu, ādas stāvokli, miega problēmām, trauksmi un nemieru. Tālāk seko vidukļa, gurnu, stilbu un roku apkārtmēra noteikšana. Tad ar ķermeņa uzbūves monitoru tieku nosvērta, tiek aprēķināts tauku un muskuļu daudzums organismā un tas viss rūpīgi pierakstīts. Visi šie parametri ir vajadzīgi, lai pēc masāžās kursa iziešanas varētu veikt objektīvu izvērtēšanu - kas un kā ķermenī būs mainījies.

Uzzinu, ka man ir pārāk zemi tauku un muskuļu īpatsvara rādītāji. Tā kā tieši muskuļi ir iesaistīti limfātiskās sistēmas darbības uzturēšanā, tā nav visai patīkama ziņa. Salona speciālistes uzsver, ka šīs masāžās laikā iespējams ne tikai "izkustināt limfu", bet arī palielināt muskuļu masu. Fiziski aktīvākie cilvēki šo nodarbību uztverot kā masāžu, bet mazāk aktīvajiem darbošanās ap "spolīti" ir kā vesela fiziska nodarbība - treniņš.

Tālāk seko vienu stundu gara masāžas nodarbība, kas sadalīta 18 posmos. Apmācīta darbinieka pavadībā izeju visus posmus, kuru laikā ķermenis tiek izmasēts no kāju pēdām līdz pat plecu daļai. Visa masāžas kursa laikā jāuzņem īpaši daudz ūdens. Arī pašas nodarbības laikā tieku mudināta padzerties no obligātās līdzpaņemtās ūdens pudeles. "Ja cilvēks pārāk maz dzer, limfa procedūras laikā tiek sakustināta, bet visam nelāgajam nav iespējas izvadīties laukā. Šeit visas klientes ātri saprot, ka tas ir ļoti, ļoti svarīgi - uzņemt tos pusotru un pat divus litrus ūdens dienā," stāsta Laura Dekšenieks.

Svīst un tad baudīt

Tā secīgi man tiek izmasētas kāju pēdas, apakšstilbi, augšstilbi, gurni, sēžamvieta, vēders un pat rokas. Blakus aparātam ir ķeblītis, kas palīdz novietoties tā, lai visu varētu izpildīt pēc priekšrakstiem. Ar aparātu masāža sanāk daudz nopietnāka nekā ar rokām veiktā. Iesākumā masāžas pozas liek pasvīst, nobeigumā tā ir vairāk relaksējoša. Telpā tikmēr skan mierīga mūzika un pārējās dāmas omulīgi masējas un pārspriež jaunumus vienlaicīgi. "Jā, mums te veidojas vesels dāmu klubiņš. Daudzas saskaņo laikus, lai var nākt kopā, un tad te iet vaļā sarunas par visu pēc kārtas. Redzu, ka pat izveidojas jauna draudzība," stāsta salona pārstāves.

Pēc pirmās nodarbības nekādu īpašu nogurumu nejūtu. Nosvīdusi gan esmu un tiešām ļoti gribas dzert. Tieku brīdināta, ka pēc pirmās nodarbības mani var piemeklēt slikta dūša vai galvassāpes. Un var arī nepiemeklēt. Galvassāpes tomēr ierodas nākamajā dienā.

"Tā var būt. Tas ir dabiski, jo notiek intoksikācija - viss sliktais ar limfu tiek asinīs, bet tāpēc ar pastiprinātu dzeršanu visus sārņus var dabūt ārā. Pēc trīs četrām nodarbībām būs labāk, ievērojami palielināsies enerģijas līmenis. Iekšiņa būs iztīrīta un pirmā to parādīs āda," sola Laura.

Pirmās stiprinošās un tievējošās masāžas laikā esmu sadedzinājusi 128 kalorijas. Pēc trešās nodarbības aparāta jauda tikšot palielināta un sadedzināto kaloriju skaits tiks dubultots un trīskāršots. Aparāts primāri nav paredzēts liekā svara nomešanai, bet gan apkārtmēra samazināšanai un figūras modelēšanai. To iespējams iestatīt tā, lai īpaša uzmanība tiktu pievērsta konkrētai problēmzonai. Esmu nolēmusi īpašu uzmanību pievērst gurniem un roku augšdelmiem, kā arī ādas vispārējam stāvoklim.

Kādi būs šī pasākuma rezultāti - par to otrajā rakstā, kas sekos pēc eksperimenta beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!