Foto: Publicitātes foto
Sabiedrības ažiotāžu izsaukusi kāda ekstrēma, Amerikas dietologa izgudrota metode svara samazināšanai – plastmasas ielāpa iešūšana mēlē, padarot neiespējamu ēdiena košļāšanu, tā liekot pacientam pārtikt vien no šķidruma, vēstī izdevums "Daily Mail".

"Brīnumainais ielāps", kā to nodēvējis dietologs, mēlē tiek iešūts, izmantojot sešas šuves, padarot košļāšanu neizsakāmi sāpīgu. Kā sola ielāpa izgudrotājs, Nikolass Čagejs, procedūra garantē vismaz trīspadsmit kilogramu zaudēšanu mēneša laikā, izvairoties no svara atgūšanas jeb tā dēvētā "jo-jo principa".

Ielāpa uzlikšanas sekas raksturotas arī Čageja mājas lapā, kurā ārsts min "nelielu mēles dedzināšanu un iespējamas runas grūtības" neilgi pēc procedūras veikšanas. Tāpat ielāps var sagādāt sāpes guļot, kā arī mēli vienkārši kustinot,

Būtiski, ka ielāps mēlē drīkst atrasties vien mēnesi. Pretējā gadījumā, tas var ieaugt tās izņemtajos audos, tiem atjaunojoties.

Tomēr, kā vēstīts ārsta mājas lapā, neraugoties uz šausminošo ideju, ielāps ir lielisks veids kā ievērot 800 kaloriju diētu dienā, reizē nodrošinot organismu ar tam nepieciešamajām barības vielām un tādējādi palielinot svara zaudēšanas efektu.

Pastmarkas izmēra plāksteris ir izgatavots no īpaša plastmasas paveida, kas tiek pielietots trūču ārstēšanā, kā arī slavenā "Hula – hoop" riņķa izgatavošanā, un procedūras izmaksas ir divi tūkstoši dolāru, to veicot Losandželosā, savukārt Venecuēlā ielāpa uzlikšanu iespējams veikt vien par 150 dolāriem.

Kāda Venecuēlas iedzīvotāja, kura nesen izgājusi mēnesi ilgo ielāpa turēšanas kursu, atzinusi, ka absolūta gribasspēka trūkuma dēļ diētas ievērošanā "brīnumainais ielāps" bijis vienīgais efektīvais veids kā zaudēt svaru un, neraugoties uz sāpēm, sieviete savu rīcību nenožēlo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!