Foto: PantherMedia/Scanpix
Iedarbīgākais līdzeklis jauneklīga ārējā izskata saglabāšanai ir sejas kopšanas kosmētika ar pret novecošanas efektu, uzskata 65% Latvijas sievietes. Šis līdzeklis ir populārāks krievvalodīgo sieviešu vidū – to izvēlētos 77% krieviski runājošās sievietes, liecina kosmētikas ražotāja „L’Oreal” veiktā interneta aptauja.

Tikpat iedarbīga pēc Latvijā dzīvojošo sieviešu domām ir ūdens dzeršana ikdienā – palielināt izdzertā ūdens daudzumu skaistuma vārdā būtu gatavas 64% aptaujātās sievietes.

Kamēr sievietes vecumā no 35 līdz 44 gadiem lielāku nozīmi piešķir izdzertā ūdens daudzumam, sejas kopšanas kosmētiku ar pret novecošanas efektu par iedarbīgāko līdzekli uzskata sievietes vecumā no 40 līdz 55 gadiem, apliecina aptaujas rezultāti.

"Fakts, ka latvietes par iedarbīgākajiem līdzekļiem uzskata krēmus un ūdens dzeršanu ikdienā, liecina, ka mūsu sievietes dod priekšroku iespējami vienkāršākajiem veidiem, lai saglabātu sejas ādu jaunu.

Viņām ir vajadzīgi savā būtībā vienkārši – ātri un ērti lietojami līdzekļi, kas reizē ir arī efektīvi. Līdzīga situācija ir arī Lietuvā un Igaunijā, kur sieviešu vidū par krēmiem nedaudz populārāka ir ūdens dzeršana," salīdzina Marija Žuka, "L'Oreal Baltic" ādas kopšanas produktu kategorijas vadītāja.

Latvietes izvēlas saules aizsargkrēmus

Aptaujas rezultāti rāda, ka sievietes Latvijā apzinās nepieciešamību aizsargāt sejas ādu no saules – 32% būtu gatavas izmantot saules aizsargkrēmus, lai ilgāk saglabātu jauneklīgu ārējo izskatu. Īpaši aktuāli tas ir krievvalodīgajai sieviešu daļai, kur vairāk nekā trešā daļa aptaujāto izvēlējās šo līdzekli. Kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā šī līdzekļa popularitāte ir vēl lielāka – 44% Lietuvas un 36% Igaunijas aptaujāto sieviešu šo atzina par iedarbīgu līdzekli cīņā par jaunākas sejas ādas saglabāšanu.

Plastiskās operācijas populārākas krievvalodīgo sieviešu vidū

Sejas plastiskās operācijas ārējā izskata uzlabošanai Latvijā ir populārākas nekā Lietuvā un Igaunijā – tam gatavas būtu 5% Latvijas iedzīvotāju un 2% Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju.

Aptaujas rezultāti rāda, ka, 9% Latvijas sievietes vecumā no 50 līdz 55 gadiem būtu gatavas veikt sejas plastisko operāciju. Mazāk aktuāli tas ir sievietēm vecumā no 35 līdz 39 gadiem – vien 2% šo sieviešu izvēlētos ķirurģiju. Plastiskās operācijas biežāk izvēlas tieši krieviski runājošās Latvijas iedzīvotājas – 9%, kamēr latvietes – 2%.

16% Latvijas sieviešu atzina, ka būtu gatavas investēt līdzekļus un veikt lāzerprocedūras, botulīna injekcijas, ķīmisko pīlingu vai izmantot ādas pildvielas grumbu izlīdzināšanai, lai izskatītos jaunākas.

Īpaši aktuāli tas ir sievietēm vecumā no 40 līdz 44 gadiem – piektā daļa šī vecuma sieviešu būtu gatavas izmantot kādu no šīm kosmētiskajām procedūrām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!