Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Bijušais veselības ministrs Daniels Pavļuts ("Attīstībai/Par!") kopš pērnā gada beigām nestrādāja algotu darbu, taču šis pavasaris nācis ar pārmaiņām – nu Pavļuts rosās pat divās jomās, liecina viņa publiskotais vietnē "LinkedIn". Politiķis kļuvis par padomdevēju pašmāju jaunuzņēmumā "Longensis", kā arī atgriezies sev tik pierastajā lektora ampluā.

"Pēdējos piecus gadus pavadīju, pildot augstāko pienākumu, kāds vien pilsonim var būt – kalpoju savai valstij kā ievēlēts politiķis," internetā raksta Pavļuts un uzskaita savus politiskos amatus, tostarp faktu, ka bija veselības ministrs pandēmijas laikā.

Eksministrs vēsta, ka kopš pērnā gada decembra vadījis klusu laiku mājās, katru dienu vērojot, kā aug viņa bērni un no jauna atklājot grāmatu lasīšanas priekus. Taču nu dzīve atgriezusi atpakaļ profesionālajās gaitās. Tiesa, Pavļuts "LinkedIn" aprakstā paša minētās profesionālās gaitas par darbu nesauc.

Saskaņā ar paša publiskoto "LinkedIn" mājaslapā, Pavļuts pievienojies Latvijas jaunuzņēmuma "Longenesis" konsultatīvajai padomei, kļūstot par padomdevēju. Tas ir veselības tehnoloģiju uzņēmums Rīgā, kas vairākkārt paātrina farmācijas industrijas klīnisko pētījumu gaitu, vienlaikus nodrošinot drošu un caurskatāmu pacientu datu apstrādi. Uzņēmuma mājaslapā vēstīts, ka "Longenesis" produkti ļauj slimnīcām, ārstiem un pētniekiem sazināties tieši, paralēli tam nodrošinot ar piekrišanu saistītu biomedicīnas datu pārvaldību. "Esmu pagodināts ienest savu vadības un veselības nozares pieredzi, lai palīdzētu veidot veselīgāku nākotni," raksta bijušais ministrs.

Pavļuts portālam "Delfi" skaidro, ka profesionālās gaitas neesot darba gaitas: "Tās ir profesionālās gaitas, nevis darba attiecības. Es neesmu uzsācis darba gaitas, esmu padomdevējs," – tā Pavļuts.

Tāpat politiķis, saskaņā ar paša publiskoto, atgriezies lektora ampluā – viņš būs vieslektors Rīgas Ekonomikas augstskolā, kā arī sadarbojas ar apmācību uzņēmumu "Master Training", ko vada viņa draugs Kārlis Apkalns. Pavļuts raksta par lekcijām organizāciju sadarbībā, adaptīvajā vadībā un citās biznesa prasmēs.

Uz jautājumu, vai viņam ir noslēgti darba līgumi ar šo uzņēmumu un arī "Longenesis", vai arī viņš rosās par velti, Pavļuts izvēlējās neatbildēt. Pavļuta seja ir redzama komandas sastāvā gan "Master Training", gan "Longenesis" mājaslapās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!