Šī pīrāga sastāvā nav olu, līdz ar to tas derīgs visiem, kuri kāda iemesla dēļ uzturā nelieto olas. Saldeni skābais pīrāgs lieliski der kopā ar aukstu vaniļas vai šokolādes saldējumu.

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 210 g miltu
  • 130 g auzu miltu (vari lietot tos pašus kviešu)
  • 150 g sviesta
  • 80 g baltā cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 3–4 ēd.k. auksta ūdens

Pildījumam:

  • 450 g ķiršu
  • 110 g brūnā cukura
  • 1 ēd.k. kukurūzas cietes
  • vaniļas ekstrakts

Pagatavošana:

  1. Pagatavo mīklu. Bļodā ieber miltus, sāli un cukuru. Pievieno sviestu un ar pirkstu galiem beržot izveido rīvmaizei līdzīgu masu. Beigās pakāpeniski pievieno ūdeni un mīklu maigi samīci, līdz tā ir gluda un vienveidīga. Ja liekas, ka mīkla ir pārāk sausa un neturas kopā, pielej vēl nedaudz auksta ūdens. Samīci un liec ledusskapī uz 30 minūtēm.
  2. Uzkarsē krāsni 200 grādus karstu. Ar sviestu ietauko tartes formu, kas ir 23 cm diametrā (viļņainām maliņām), un izklāj ar 2/3 izrullētas smilšu mīklas.
  3. Bļodā samaisi ķiršus, cukuru, kukurūzas cieti un vaniļu. Liec iekšā sagatavotajā formā.
  4. Izrullē pārpalikušo 1/3 mīklas un sagriez 1,5–2 cm strēmelītēs. Pārklāj pāri ķiršu pildījumam un liec cepties.
  5. Cep krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā apmēram 40 minūtes.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!