Ja brīvdienās un svētku laikā steidzami ir nepieciešams ārsts, droši zvani Medicīnas sabiedrības ARS NMP – neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļai jebkurā diennakts laikā. Tālrunis 67201003.

ARS Neatliekamā medicīniskā palīdzība (ARS NMP)

ARS NMP ārste, kardioloģe Anita Makarovska iesaka zvanīt ARS NMP dispečeram pa tālruni 67201003 visos akūtos gadījumos,  ja ir: 

  • pēkšņi asas sāpes - jebkurā ķermeņa daļā;
  • sirds darbības traucējumi;
  • augsta temperatūra vai slikta pašsajūta;
  • vēla vakara stunda, kad vairs nevar izsaukt terapeitu;
  • nepieciešams veikt injekcijas, intravenozas infūzijas u.tml.

Medicīnisko palīdzību Rīgā, ja nepieciešams arī visā Latvijā, nodrošina augsti kvalificēta un sertificēta intensīvās terapijas mediķu brigāde, šim nolūkam izmantojot ARS NMP operatīvo medicīnisko transportlīdzekli.

ARS NMP mediķi veic pacienta vispārīgu izmeklēšanu, atkarībā no vajadzības - izmēra asinsspiedienu, veic sirds EKG, nosaka cukura līmeni asinīs u.c., un nodrošina pacienta ārstēšanu mājas apstākļos - veic injekcijas, intravenozas infūzijas u.c. Ja nepieciešams, ārsts izraksta darba nespējas lapu un recepšu medikamentus, kā arī nogādā pacientu stacionārā.

Izsauc ārstu mājās

Medicīnas sabiedrība ARS nodrošina arī ārstu speciālistu vizītes mājās. Ārstu var izsaukt arī brīvdienās un svētku dienās līdz plkst. 20. Piemēram, ja ģimenes ārsts nav pieejams, bet sāp mugura, ir augsta temperatūra u.c., zvanot pa tālruni 67201003, var izsaukt mājās terapeitu - internistu vai pediatru. Ārsts izmeklē pacientu, nozīmē ārstēšanu, medikamentus, arī analīzes un izmeklējumus, ja nepieciešams izraksta arī darba nespējas lapu.

Darba dienās mājas vizītēs - konsultācijās ir iespējams izsaukt arī citus ARS ārstus - neirologu, kardiologu, ķirurgu, dermatologu, LOR, kā arī terapeitu- internistu un pediatru.

Izsauc ārstu bērnam

Ja ir saslimis bērns (līdz 18g), ARS pediatre Astrīda  Dzirniece iesaka slimu bērnu nevadāt apkārt, meklējot palīdzību, bet  izsaukt mājas vizītē pediatru. 

To var darīt ne tikai darba dienās, ARS mediķi sniedz palīdzību  arī brīvdienās un svētku dienās no plkst. 8 līdz plkst. 20

Turklāt  izmeklēšana ierastajā mājas atmosfērā mazajiem novērš  lieku  satraukumu. 

Ārsts ar ātro STREP testu palīdzību var tūdaļ noteikt  infekcijas  klātbūtni vai tās izraisītāju. Pediatrs izveido labāko ārstēšanas plānu, ja nepieciešams, veic  injekcijas, izraksta medikamentus, kā arī vecākiem izsniedz darba  nespējas lapu, bērnam zīmi skolai/bērnudārzam vai aizved māmiņu ar bērnu uz stacionāru.

Zināšanai:

  • ARS Neatliekamā medicīniskā palīdzība strādā 24 stundas diennaktī 7 dienas nedēļā.
  • ARS dispečera tālrunis 67201003
  • LR iedzīvotājiem un ārzemju viesiem cenas ir vienādas.
  • ARS pediatri apkalpo pacientus Rīgā un Rīgas rajonā.
  • Šos pakalpojumus sedz arī apdrošināšanas kompānijas (atkarībā no polises veida). 

Vairāk info meklē www.ars-med.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!