Daudzviet pasaulē cilvēkiem šādu notikumu realitātei ir grūti noticēt. Interneta vidē šis notikums jau nodēvēts kā Hamas (palestīniešu militāro islāmistu organizācija) legalizēta pedofilija. Līdzīgs notikums pirms kāda laika atspoguļots oficiālajā palestīniešu izdevumā "The Palestine Telegraph", taču toreiz tur tika apgalvots, ka mazās meitenes bijušas vien pavadones - radinieces.

Šobrīd portālos un blogu vietnēs daudzviet pasaulē aktualizējusies diskusija par to - kas tad ir bijušas sievietes, ko šie vīrieši apprecēja. Oficiālie palestīniešu avoti vēstī, ka tās bijušas karā kritušo palestīniešu atraitnes un fotogrāfijās redzamās mazās meitenītes nebija līgavas, bet gan ģimenes locekļi. Tikmēr pasauli apceļo fotogrāfijas no pasākuma, kas nav publicētas oficiālajos medijos, un izskan viedokļi, ka līgavas kāzās bijušas nevis atraitnes, bet gan dzimumbriedumu nesasniegušas mazas meitenes.

Ieraksti interneta vidē vēstī, ka 450 vīrieši Gazā svinējuši kāzas ar meitenītēm, kuras nav sasniegušas pat 10 gadu vecumu, jaunākajai meitenei, kas izgājusi pie vīra vārdā Mohameds, bija vien 6 gadi. Interneta blogeri raksta - "islāms pusotra tūkstoša gadu laikā sasniedzis 'progresu' - vidējais līgavas vecums ir gandrīz septiņi gadi".

Hamas kustības sponsorētajās kāzās līgavaiņi lielākoties bija vecāki par 25 gadiem. Lai varētu sveikt jaunlaulātos, rūpīgi plānotajā ceremonijā piedalījušies arī Hamas islāmticīgie līderi. "Mēs paziņojam pasaulei un Amerikai, ka viņi nevarēs mums liegt laimi un prieku"- tā uzrunā vienādi melnos uzvalkos tērptajiem līgavaiņiem teicis viens no kustības līderiem Mahmuds Zahars.

Katrs līgavainis kā dāvanu no Hamas esot saņēmis 500$. Briedumu nesasniegušās meitenītes, kas visas bija tērptas baltās kleitās un ar make-up uz sejas, dāvanā saņēma kāzu puķu pušķus. "Šīs kāzas ir kā dāvana mūsu tautai, kas spītīgi stājas pretī blokādei un karam", izteicies kāds no kustības līderiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!