Foto: PantherMedia/Scanpix
Par dzirkstelītes uzturēšanu ilglaicīgās attiecībās runāts gana daudz un bieži. Ikviens zina, ka attiecību harmonijas pamatā ir prasme nezaudēt romantiku un neļaut tās vietā ienākt nomācošajai ikdienas rutīnai. Tomēr kā to paveikt praksē? Šai sakarā piedāvājam portāla "Woman's Day" apkopotos psihologu ieteikumus ilgai un laimīgai kopdzīvei.

Seksā kvalitātes vietā nereti izvēlieties kvantitāti


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā liecina pētījumi, attiecību dalībnieki savstarpējo intimitāti un pieķeršanos zaudē nepietiekamas intīmas tuvības dēļ. Tā rezultātā attiecīgi zūd gan garīgā, gan fiziskā saikne, kas ir harmonisku attiecību pamatā.

Lai no tā izvairītos, ilgas priekšspēles un romantikas mīlēšanās vietā laiku pa laikam izbaudiet tā dēvēto pusdienlaika seksu. 

Eksperti teic, ka 10 minūtes šāda stila mīlēšanās sagādās krietni vairāk intimitātes nekā pāris ir baudījis gadiem ilgajās retajās un romantiskajās mīlēšanās reizēs.

Bez tam - šāda tuvība bieži vien gluži dabiski pārtaps ilgākās, jutekliskākās un maigākās mīlas naktīs, kas attiecīgi neļaus zust jūsu savstarpējai saiknei arī ikdienā.

Pierakstiet savus strīdus un analizējiet tos


Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētījumi liecina, ka pāri, kuri vismaz trīs reizes gadā 10 minūtes velta nozīmīgāko strīdu izklāstīšanai no trešās personas skatu punkta rakstiskā formā, lepojas ar stabilākām un savstarpējas uzticēšanās bagātākām attiecībām.

Pētnieki uzskata, ka tā iemesls ir rakstiskās formas priekšrocība izvērtēt abu strīdā iesaistīto personu argumentus objektīvi, nevis konflikta karstumā radušos emociju iespaidā. Tādējādi partnera viedoklis, neraugoties uz tā atšķirīgumu, tiek izprasts, novērtēts un pieņemts.

Ik dienas apskaujieties un skūpstieties vismaz divas minūtes


Foto: PantherMedia/Scanpix
Apskāvieniem un skūpstiem ilglaicīgā savienībā ar vienu un to pašu cilvēku ir tendence kļūt mehāniskiem. Tas savukārt neļauj izstrādāties oksitocīnam, kas atbild par labsajūtas un fiziskas, kā arī emocionālas saiknes veidošanos.

Lai no tā izvairītos, ik dienas veltiet divarpus minūtes glāstiem, skūpstiem un apskāvieniem. Tas, kā apgalvo pētnieki, ir optimālais pieķeršanās apliecināšanas ilgums.

Regulāri dodieties garās pastaigās


Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja jums jāpārrunā svarīgi jautājumi, dariet to garu pastaigu laikā. Svaigais gaiss un kopīga soļošana vienā virzienā raisīs domu skaidrību un stiprinās jūsu emocionālo tuvību, atvieglojot kompromisu rašanu un novēršot nevajadzīgu nesaskaņu rašanos, apgalvo eksperti.

Restorānos sēdiet viens otram līdzās


Foto: PantherMedia/Scanpix
Tā vietā, lai sēdētu viens otram pretī, kas atgādina darba interviju vai priekšnieka sarunu ar padoto, restorānos ieturat maltītes, sēžot viens otram līdzās.

Viņš varēs aizskart tavu celi un apskaut plecus, savukārt tu - pieglausties partnera krūtīm un iečukstēt viņam ausī kādu mīļu frāzi, tā rosinot krietni patīkamākas un intīmākas gaisotnes rašanos, iesaka psihologi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!