Foto: sportacentrs.com
Latvijas čempionātā 3x3 basketbolā skatītājus ar krāšņiem priekšnesumiem priecēs un savus elkus atbalstīs basketbola kluba "Ventspils", Viļņas "Lietuvos rytas" un "Turība" karsējmeitenes, kā arī deju grupa "Kaprīze".

Ventspils karsējmeitenes ir ļoti priecīgas par uzaicinājumu uzstāties pie Brīvības pieminekļa un atbalstīt savus puišus. Viņas zina visu par basketbolu, spēlētājiem, noteikumiem un spēj sekot līdz laukumā notiekošajam. Programma jau ir sagatavota. "Noteikti būs mūsu pamata repertuārs – akrobātiski triki, deju elementi, kā arī lidojošais šovs," portālam "Delfi" atklāj BK "Ventspils" mārketinga menedžere Solvita. Meitenēm, kuras divus gadus pēc kārtas uzvarējušas Latvijas Basketbola līgas Zvaigžņu spēles karsējmeiteņu konkursā, tā nebūs pirmā uzstāšanās ārpus sporta zāles – viņas dejošas arī Rīgas svētkos un pat motokrosā.


Basketbola komandas "Turība" karsējmeitenes jau reiz pie Brīvības pieminekļa ir dejojušas Rīgas sporta naktī un atceras šo piedzīvojumu ar prieku. "Protams, patika! Bija forši un interesanti, vienīgi risks ir augstāks, jo viss notiek uz asfalta. Toreiz mums priekšnesumā bija iekļauti dažādi triki, piemēram, meiteņu mešana gaisā, un tad, ja krīt, tad krīt uz asfalta," skaidro komandas pārstāve Lauma. Par laimi, nekādi starpgadījumi nebija. Latvijas čempionātā 3x3 basketbolā priekšnesumos nāksies iztikt bez trikiem, jo komandā būs tikai piecas meitenes, kas nav pietiekami, lai veiktu akrobātiskus gājienus. Tomēr Lauma uzsver, ka būs dažāda stila dejas, tāpēc garlaicīgi noteikti nebūs.

Savukārt deju grupas "Kaprīze" pārstāve Sintija atzīst, ka, lai arī pašām šķiet, ka dejots visur, pie Brīvības pieminekļa tas vēl nav darīts, tāpēc būšot interesanti. Atšķirībā no karsējmeitenēm, kuras regulāri piedalās basketbola dzīvē, uzkurinot skatītājus un no sirds jūtot līdz spēlētājiem, "Kaprīzes" dejotājas "nezin, kas tur spēlē un piedalās", taču arī viņas labprāt piekritušas uzstāties. "Galu galā ielu basketbolu galvenokārt spēlē jaunieši, tāpēc arī mums dejos jauniešu grupas – meitenes līdz 15 vai 16 gadiem, " norādīja Sintija.


Gan Lauma, gan Solvita atceras dažādus kuriozus notikumus, kas nereti piemeklē meitenes īsi pirms uzstāšanās vai uzstāšanās laikā. "Interesanti atgadījumi ir visu laiku. Reiz vienu meiteni ieslēdza ģērbtuvē, un pārējā komanda to pamanīja tikai tad, kad bija viņas kārta izpildīt triku, taču beigās viss tomēr veiksmīgi atrisinājās," atceras Solvita.

Lauma norāda, ka "Turības" meitenes ir diezgan disciplinētas. "Dažreiz, it īpaši jaunajām meitenēm, tērps rada diskomfortu, jo parasti tas ir ļoti īss un apspīlēts. Tad liekas, ka kaut kas, kam nevajadzētu būt redzamam, ir izlīdis ārā. Patiesībā jau nekas tāds nenotiek, tikai šķiet," jautri nosaka Lauma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!