Sestdien un svētdien pie Brīvības pieminekļa notiekošajā pirmajā Latvijas čempionātā 3x3 basketbolā izklaides programmu krāšņos un dalībnieku sastāvu papildinās arī viesi no ārzemēm, ziņots Latvijas Basketbola savienības mājas lapā.

PRO grupā turnīrā piedalīsies viena no labākajām Vācijas 3x3 basketbola komandām "Team Germany Ruhrgebiet", kas sestdien startēs sacensībās Tallinā, bet svētdien viesosies Rīgā.

Paraugspēlē sestdienas vakarā līdzdalību apsolījusi Lietuvas vēstniecības komanda.

Svētdien sacensību laikā dalībniekus un skatītājus priecēs ne tikai Latvijas basketbola labākā karsējmeiteņu grupa no Ventspils, bet arī Viļņas "Lietuvos rytas" dejotājas, kuras pēdējos gados uzstājušās arī Eiropas čempionātā, Baltijas līgas, VTB Vienotās līgas un Francijas līgas "Final 4".

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka turnīrs notiks 11. un 12.augustā pie Brīvības pieminekļa, labākos noskaidros PRO, U18, U16, Uzņēmumi un Sievietes grupās. Čempionātā savu dalību jau apstiprinājušas tādas komandas kā "Liepājas Lauvas", basketbola klubu "Valmiera" un "Jūrmala/Fēnikss" komandas.

Uzvarētāji PRO grupā pārstāvēs Latviju FIBA 3x3 basketbola pasaules čempionātā, kas no 23. līdz 26.augustam norisināsies Atēnās, uzvarētāji U18 grupā varēs piedalīties 3x3 pasaules U18 čempionātā no 27. līdz 30.septembrim Madridē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!