Pirmajā Latvijas čempionātā 3x3 basketbolā, kas 11. un 12.augustā notiks Rīgas centrā pie Brīvības pieminekļa, sieviešu grupā starp galvenajām favorītēm būs arī divas spēcīgas komandas - "Reaļnās Puķes" un RTU.

Komandas "Reaļnās Puķes" kapteine Elīna Zeibote sarunā ar portālu "Delfi" atklāja, ka meitenes jau labu laiku kopā spēlē Jaunās sieviešu basketbola līgas komandā "Polārā zvaigzne", bet vasaru ir nospēlēta "Ghetto Basket" sacensībās.

"Regulāri trenējamies. Pieteicāmies, jo domāju, ka varēsim pacīnīties par augstu vietu. Mums ir spēcīgs sastāvs, laba saspēles vadītāja, neesam īsas meitenes, tāpēc domāju, ka esam spēcīgas konkurentes citām komandām. Protams, mūsu cerības ir pirmā vieta," norādīja Zeibote.

Zeibote uzsvēra, ka 3x3 basketbola labā iezīme ir tiesnešu līdzdalība. "Sievietes spēlē daudz rupjāk nekā vīrieši. Nereti laukuma parādās visas daiļajam dzimumam raksturīgās īpašības un kašķi. Vienīgais, kas mūs varētu uztraukt ir īpaši agresīva augumā gara spēlētāja zem groza," atklāja Zeibote.

"RTU" komandas kapteine Laura Audere, kura basketbolu spēlē jau gandrīz 20 gadus, portālam "Delfi" pastāstīja, ka čempionātam pieteicās, jo "tas varētu būt normāls pasākums, un mēs savācām diezgan spēcīgu komandu. 3x3 basketbols man patīk, jo ir tiesneši un situācija nekļūs nekontrolējama. Nav jāspēlē uz asfalta, tāpēc viss liekas profesionālāk," norādīja Audere.

Komandas kapteine ielu basketbolu nav spēlējusi 13 gadus. Ieva [Malkevica] un Daina [Lazdeniece] spēlē "Ghetto Basket", Aija [Brumermane] pēdējā laikā trenējas pēc individuālā plāna. Ceturtdien komanda piedalīsies "Ghetto Basket" spēlēs. "Jāatjauno sajūtas. Ielu basketbols tomēr ir parupjš sporta veids un viegli var dabūt traumas," Audere uzsver, ka vēlas labi sagatavoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!