Foto: F64

ASV pludmales volejbolisti Džeikobs Gibs/Šons Rozentāls rēķinās, ka viņu pretinieki šovakar gaidāmajā Londonas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš no Latvijas cīnīsies līdz pēdējam.

Kā ziņots, astotdaļfināla cīņā Pļaviņš/Šmēdiņš piektdien ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:16) uzvarēja norvēģus Tarjeiju Skārlunnu un Martinu Spinnangru.

Savukārt ASV duets astotdaļfināla maču aizvadīja sestdien, kad 2-0 (21:14, 22:20) uzvarēja Konstantīnu Semjonovu un Sergeju Prokopjevu no Krievijas.

"Ir lieliski sasniegt vēl vienu ceturtdaļfinālu," uzskata Rozentāls. "Esmu cīnījies četrus gadus, lai atgrieztos šeit. Tā kā esmu priecīgs un gatavs cīņai."

"Pļaviņš/Šmēdiņš ceturtdaļfinālā noteikti cīnīsies līdz pēdējam," atzina Rozentāls. "Mums nepieciešams spēlēt labi un darīt visu, ko varam."

Tikmēr Gibss, runājot par aizvadīto astotdaļfināla maču, atzina, ka duetam ļoti palīdzējusi agresivitāte pirmajā setā. "Tomēr visus mūsu noslēpumus neatklāsim."

No turnīra jau izstājušies pašreizējie olimpiskie čempioni Tods Rodžerss un Filips Dalhauzers no ASV.

"Tas neietekmē mūs kā komandu, bet gan personīgi. Mēs mīlam šos puišus un ir smagi redzēt viņus zaudējam," atzina Gibss. "Tomēr viņi joprojām ir čempioni un zelta medaļnieki."

Pļaviņš/Šmēdiņš ceturtdaļfināla cīņu ar Gibu un Rozentālu aizvadīs šovakar plkst.21 pēc Latvijas laika.

Interesanti, ka Londonas olimpisko spēļu apakšgrupu turnīrā ar Gibu/Rozentālu tikās otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, piedzīvojot zaudējumu ar 0-2 (10:21, 16:21).

Jau vēstīts, ka Samoilovs/Sorokins sestdien piedzīvoja zaudējumu astotdaļfināla mačā, sacensības noslēdzot dalītā devītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!