Amerikas hokeja līgas (AHL) sezonu svētdien ar zaudējumu pabeidza Artūra Kuldas pārstāvētā komanda Čikāgas "Wolves", tādējādi aizsargs tuvākajā laikā varētu pievienoties Latvijas izlasei.

AHL regulārās sezonas pēdējā spēlē "Wolves" pagarinājumā ar 4:5 piekāpās Rokfordas "IceHogs". "Wolves" jau pirms pēdējās spēles bija zaudējusi cerības iekļūt Kaldera kausa izcīņā. Kulda pēdējā spēlē izdarīja piecus metienus pa pretinieku vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija "+1".

Tā kā arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā nav iekļuvusi Atlantas "Thrashers", kurai "Wolves" ir fārmklubs, tad Kulda varēs pievienoties valstsvienībai, ja neradīsies kādas problēmas.

AHL regulārajā sezonā Kulda aizvadīja 69 spēles, guva piecus vārtus, izdarīja 12 rezultatīvas piespēles, 120 reizes meta pa pretinieku vārtiem, nopelnīja 73 soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients pa visu sezonu bija negatīvs "-1".

Februārī Kulda uz divām spēlēm tika iekļauts arī "Thrashers" sastāvā. Šajos mačos viņš nopelnīja divas soda minūtes un viņa lietderības koeficients bija negatīvs "-2". Kopumā NHL Kulda ir aizvadījis sešas spēles, izdarījis divas rezultatīvas piespēles, nopelnījis četras soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients ir neitrāls.

Kulda ir otrais Latvijas hokejists, kuram Ziemeļamerikā svētdien beidzās sezona. NHL pēdējā spēlē zaudējumu piedzīvoja un Stenlija kausa izcīņā neiekļuva Kārļa Skrastiņa pārstāvētā komanda Dalasas "Stars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!