Spēlē pret Latviju piektdien pasaules čempionātā (PČ) trīs rezultativitātes punktus guvušais amerikānis Patriks Keins uzteica savas komandas veiksmīgo darbību skaitliskajā vairākumā, kas ļāvis tikt pie stabilas uzvaras ar 4:0.

Latvijas hokeja izlases spēle pret ASVimage

"Spēle vairākumā šodien gāja no rokas. Iemetām četrus vārtus," teica 19 gadus vecais Keins, kurš Nacionālajā hokeja līgā (NHL) sezonu aizvadīja Čikāgas "Blackhawks". "Labi, ka viss tā veicās. Ir jauki sākt ar uzvaru, it īpaši pret komandu, ko mums arī pienāktos uzvarēt."


Latvijas komandā par mača labāko spēlētju atzīto vārtsargu Edgaru Masaļski Keins pārspēja vienu reizi un divkārt rezultatīvi piespēlēja. Keins ir arī viens no galvenajiem pretendentiem uz NHL gada labākā jaunpienācēja balvu. Viņu par izcilu talantu ar spožu nākotni nosauca ASV izlases vārtsargs Tims Tomass. Čikāgas klubā Keins regulārajā sezonā guva 72 rezultativitātes punktus.


ASV izlasē PČ Kanādā ir daudz gados jaunu spēlētāju, tādēļ komandai nav pamata sūdzībām par ilgo sezonu un nogurumu klāstīja Keins. ASV startu pasaules čempionātā uzskata par pārbaudi valstsvienības potenciālam 2010. gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!