Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc zaudējuma pārbaudes spēlē Slovēnijas izlasei norādījis gan uz izgaismotajiem trūkumim, gan pamanītajiem plusiem, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

"Jau pirmajā spēlē ar Lietuvas studentu izlasi mums bija ne tik slikta aizsardzība, cik ļoti daudz nepiespiestu kļūdu, kuras pretinieki izmantoja. Šodien varu atkārtoties. Otrajā ceturtdaļā bija vesels muļķīgu kļūdu birums. Tādas pieļāva gandrīz visi pēc kārtas. Nelīdzēja ne pārtraukumi, ne taktikas korekcijas. Tika pieņemti nepareizi lēmumi," atzīst treneris pēc zaudētās spēles, kurā ar rezultātu 63:73 Latvija piekāpās Slovēnijai. "Grūti uzvarēt, ja sodus metam ar 40% precizitāti. Turklāt kļūdās pat mūsu snaiperi."

Par sniegumu šai mačā treneris uzteica Dairi Bertānu, kurš prasmīgi provocēja slovēņu NBA spēlētāju Dragiču, kurš pieļāva septiņas kļūdas.

"Brīžiem parādījās tā spēle, kuru gaidām. Mums nevienā pozīcijā nebija pārsvars pār pretiniekiem, tāpēc jābūt agresivitātei, provocējošam basketbolam, par rupjībai, Protams, arī veiksmei metienos," saka Bagatskis. "Priecēja tas, ka necentāmies glābties ar nesagatavotiem trīspunktniekiem. Pacietīgi meklējām iespējas uzbrukumā un arī atradām. Šodien vairāk spēlējām ar galvu, gudrāk. Protams, izņemot kļūdu epizodes."

Pēc divām pārbaudes spēlēm Latvijas izlases sastāvā varētu notikt izmaiņas, jo pēc Bagatska teiktā, "šīs divas spēles ieviesa zināmu skaidrību par dažiem spēlētājiem - kuri var uzņemties iniciatīvu, kuri labāk iztur stresa situācijas".

"Protams, bija spēlētāji, kuri iepriecināja vairāk un bija tādi, kuri mazāk, taču konkrētus uzvārdus nenosaukšu. Mums vēl daudz laika," nosaka treneris. "Edgars Jeromanovs labi parādīja sevi treniņos un arī abās spēlēs. Svarīgi, lai viņš visu laiku būtu tendēts uz to, ko darīja šodien. Bieži viņš domā tikai par iespēju radīšanu citiem. Eiropā labākie saspēles vadītāji vispirms tomēr domā par sevi. [Pret Lietuvas studentiem] izcili nospēlēja Freimanis, labi Kuksiks. Šodien... Tomēr jāņem vērā, ka mums bijis 10 dienu smags fizisks darbs, kas nevarēja palikt bez sekām. Pat Dairis [Bertāns] izskatās noguris. Ierindā pagaidām paliek visi. Par Dāvi Bertānu - skatīsimies, kā viņš jutīsies."

"Pirms nākamajiem mačiem ar Krieviju slodzes nesamazināsim, sola treneris. "Nākamā nedēļa būs vēl grūtāka, nekā iepriekšējā. Rezultāts nebūs primārais, bet noteikti centīsimies aizķerties."

Nakamās pārbaudes spēles - 12. un 13.augustā ar Krievijas izlasi attiecīgi Rīgā un Jelgavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!