Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionāta B apakšgrupas otrās kārtas mačā pret pašreizējo Eiropas vicečempioni Serbiju nespēja realizēt pašu radītās iespējas, tāpēc piedzīvoja zaudējumu, uzskata valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Kā ziņots, spēlē pret serbiem, lielāko daļu mača saviem sāncenšiem aktīvi pretojoties, Latvijas izlase ceturtdien piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 77:92.


"Varu tikai skaļi nopūsties, jo paši radījām situācijas, bet tās neizmantojām. Visu laiku pie tādām tiekam, taču kaut kādu iemeslu dēļ līdz galam neizmantojam. Laikam te vainojams tikai pieredzes un pārliecības trūkums," uzskata Bagatskis. "Sākumā iesākām ļoti mierīgi, bet viss pajuka, kad pārāk viegli atļāvām serbiem iemest brīvus tālmetienus. Bija nesaprašanās laukumā un pārāk liels respekts pret pretinieku. Pēc pirmās ceturtdaļas teicu, lai spēlētāji izbauda basketbolu, jo mums nav, ko zaudēt."

"Lūzumu radīja rezervistu soliņš, bet mača gaitā visu laiku serbiem bijām līdzās. Tomēr bieži spēlētāji pārāk daudz atslābinājās, vairakkārt ļaujot pretiniek gūt vieglus punktus pēc otrā garām aizmestā soda metiena," turpināja treneris. "Nevaru pateikt, vai noteikumu pārākumi bija pamatoti, bet serbi pie iespējām stāties uz līnijas tika pārāk bieži. Nenads Krstičs savas iespējas izmantoja."

"Serbijas izlase ne ar ko nepārsteidza, tomēr sākumā varbūt nebijām gatavi tik agresīvai spēlei. Pretinieki bija nedaudz veiksmīgāki, pieredzējušāki un ātrāki," piebilda Bagatskis, kurš komandas sākumsastāvā negaidīti sūtīja Dāvi Bertānu, taču iecerētais pārsteigums neesot nostrādājis. "Visiem spēlētājiem sākumsastāvs nav garantēts, un tas ir labi. Šoreiz Rolands Freimanis, Rihards Kuksiks un Dairis Bertāns komandā ienesa agresivitāti."

Tāpat Bagatskis piebilda, ka pirms Eiropas čempionāta sākuma viņu visvairāk biedēja komandas iespējamais sniegums tieši otrajā mačā, jo treneris esot bijis pārliecināts, ka pirmo spēli Latvijas izlase aizvadīs veiksmīgi.

Ceturtdienas mačā laukumā nedevās Edgars Jeromanovs, kurš trešdien sajutis sāpes ceļgalā. Viņš esot bijis gatavs piedalīties mačā ar Serbiju, taču Bagatskis izlēmis spēlētāju pasaudzēt.

Vaicāts par Latvijas izlases nākamajiem pretiniekiem itāļiem, Bagatskis jokojot atbildēja, ka viņu spēle balstās tikai uz minēšanu, kurš no trim līderiem metīs pa grozu.

"Viņi daudz spēlē viens pret vienu. Nav vienas receptes, ar kuras palīdzību itāļus uzvarēt," skaidroja treneris, kurš piekrita, ka nelielu potītes savainojuma guvušā Danilo Galināri nespēlēšanas gadījumā tā būtu pavisam cita komanda. "Taču nebūt ne sliktāka komanda. Viņiem visi basketbolisti spēlē augstākajā līmenī, tomēr mums ir jābūt pārliecinātiem, ka varam uzvarēt."

Kā ziņots, B grupas pirmās kārtas spēlēs trešdien Latvijas izlase ar 78:89 zaudēja Francijai, Serbija ar 80:68 pieveica Itāliju, bet Vācijas izlase ar 91:64 uzvarēja Izraēlu.

Turpmākajos mačos Latvija piektdien spēkosies ar Itāliju, svētdien tiksies ar Izraēlas izlasi, bet nākamajā pirmdienā apakšgrupu turnīru noslēgs ar maču pret Vāciju.

Kā ziņots, citās apakšgrupās Panēvežā savā starpā spēlē Spānija, Polija, Turcija, Portugāle, Lietuva un Lielbritānija, Alītā sacenšas Melnkalne, Maķedonija, Grieķija, Bosnija un Hercegovina, Horvātija, kā arī Somija, bet Klaipēdā cīnās Beļģija, Gruzija, Slovēnija, Bulgārija, Krievija un Ukraina.

Pirmajā posmā komandas aizvadīs viena apļa turnīru, bet pēc tā pa trim spēcīgākajām valstsvienībām kvalificēsies otrajam posmam, kurā 12 komandas tiks sadalītas divos sešiniekos un spēles aizvadīs Viļņā. Savukārt trešajā posmā Kauņā notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināls, pusfināls un finālmači. Līdz ar to vairākām komandām 16 dienu laikā būs jāaizvada pat 11 spēles.

Otrajā posmā savā starpā spēlēs Šauļu un Panēvežas apakšgrupu komandas, kā arī Alītas un Klaipēdas vienības.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 18.septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!