Foto: LETA
Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks pēc pirmās "Euro Ice Hockey Challenge" turnīra spēles atzina, ka rezultāts šoreiz bijis mazāk svarīgs kā jaunajiem spēlētājiem iegūtā pieredze.

Kā ziņojām, Latvija turnīra pirmajā spēlēs ar 1:2 piekāpās Ukrainai, un vienīgos vārtus guva valstsvienības debitants Lauris Bajarūns.

"Protams, žēl, ka zaudējām, bet kas ir svarīgāks, proti, ir dota iespēja bijušajiem junioriem "paostīt" starptautisko spēļu garšu, tas pavisam kaut kas cits nekā klubā," uzsver Baldonieks. "Šī ir jauna komanda, tikai dažiem ir pasaules čempionātu pieredze, daži ir piedalījušies izlases pārbaudes spēlēs, ir arī tādi, kuriem šis turnīrs ir debija Latvijas izlases sastāvā. Dalība šajā turnīrā ir liels ieguvums visiem šīs izlases hokejistiem."

Latvijas izlases ģenerālmenedžeris uzteica jauno spēlētāju pašatdevi, īpaši izceļot "Liepājas Metalurga" hokejistus. "Pozitīvi ir tas, ka visi gribēja sevi parādīt, spēlētāji ļoti centās, kaut gan ne vienmēr viss sanāca kā gribētos," saka Baldonieks."Ļoti patika Alberts Iliško, tāpat arī liepājnieki. Noteikti ceram, ka ar tādu atdevi laukumā rezultāts neizpaliks."

Piektdien Latvijas izlase spēkosies ar Itālijas komandu, bet sestdien noslēdzošajā turnīra spēlē tiksies ar mājiniekiem, norvēģiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!