Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien Šauļos piedzīvoja trešo zaudējumu 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, B grupas ietvaros ar 62:71 piekāpjoties Itālijas valstsvienībai.

Pēc pirmās ceturtdaļas Latvija bija vadībā ar 21:18, bet pēc pirmā puslaika - ar 33:31. Pēc trešās ceturtdaļas Latvija zaudēja ar 53:55.

Itālijas labā 36 punktus guva Andrea Barnjāni. Latvijas labā 19 punktus guva Rihards Kuksiks, bet Andrejs Šeļakovs guva 10 punktus.


1.ceturtdaļa

Bagatskis atkal bija sagādāji pārsteigumu pretiniekiem – sākumsastāvā laukumā devās Mareks Mejeris un Mārtiņš Meiers, kā arī Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks un Rihards Kuksiks.

Vairāk nekā divas minūtes komandas nespēja gūt punktus. Latvija labi aizsargājās, taču uzbrukumā metieni bija neprecīzi. Pirmos punktus ar tālmetienu guva Kuksiks, taču aizsardzībā tuvākajās minūtēs Latvija netika galā ar Andrea Barnjāni, kurš ar diviem "slam dunk" pirmo reizi vadībā izvirzīja Itāliju 6:5. Latvijai tajā brīdī bija jau piezīmju norma, bet trīs piezīmes izpelnījies Meiers.

Tomēr Latvijai iedvesmu deva Kuksiks, kurš vēl iemeta divus trijniekus – 11:7. Pēc brīža veiksmīgi spēlē iesaistījās Šeļakovs, bet vēl pēc mirkļa Dairis Bertāns panāk jau 15:9. Itāļus pirmajā ceturtdaļā glāba tikai Barnjāni, kurš turpināja plosīt Latvijas aizsardzību. Tomēr pirmo ceturtdaļu ar gūtajiem punktiem pabeidza Latvija – bumbu grozā iebakstīja Šeļakovs (21:18).

2.ceturtdaļa

Otrās ceturtdaļas sākumā Itālijai palīdzībā devās tiesneši, pāris reizes nosvilpjot strīdīgās situācijās pa labu daudz zināmākajiem itāļiem. Tomēr Latviju tas neapturēja, un Jānis Strēlnieks pusātrajā uzbrukumā panāca 25:20.

Pēc brīža Meiers ar diviem sodiem atjaunoja Latvijai lielāko vadību spēlē – 28:22. Taču tad atkal "ieslēdzās" Barnjāni, kurš atguva Itālijai vadību – 29:28. Tomēr pirmajā puslaikā pēdējais vārds piederēja Latvijai un Dairim Bertānam, kurš atkal uzbrukuma pēdējās sekundēs guva fantastisku grozu – 33:31.

3.ceturtdaļa

Latvijas basketbolisti ar kļūdām iesāka otro puslaiku, un pēc Barnjāni un Haketa gūtajiem punktiem Bagatskis bija spiests jau ņemt pārtraukumu. Tas palīdzēja, iespēlējās Kuksiks, kurš pats guva septiņus punktus un atdeva teicamu piespēli Šeļakovam – 42:38.

Vairākas minūtes Latvija saglabāja vadību, bet tad atkal neliels kritums aizsardzībā – Galināri, Barnjāni un Mančineli atguva vadību itāļiem 46:48. Tomēr Latviju atkal "kaujā veda" Kuksiks, bet tad Freimanis panāca 50:48. Taču trešās ceturtdaļas beigās Latvijas basketbolisti nespēja tikt galā ar Barnjāni un Belinelli, kuri izvirzīja itāļus vadībā ar 55:53.

4.ceturtdaļa

Pēdējo ceturtdaļuatkal pa galam neveiksmīgi iesāka Latvija – Mordente un Barnjāniar tālmetieniem panāk 53:61, kas liek Bagatskim ņemt atkal minūtespārtraukumu. Latvijas izlase vairāk nekā četras minūtes nespējagūt punktus.

Latvijas "klusumu"ar vienu precīzu sodiņu pārtrauca Kuksiks, tomēr pēc brīžaneapturamais Barnjāni panāca 56:66. Turpinājumā uzbrukumā bumbagrozā nekrita ne Blūmam, ne Kuksikam, ne Dairim Bertānam. Uz maiņuiznākušais Dāvis Bertāns nedaudz atdzīvināja Latviju (60:67),taču tas arī bija viss, vairāk saasināt spēli Latvija nespēja –zaudējums ar 62:71.

Abām izlasēm pirms šīs spēles bija pa diviem zaudējumiem. Latvijas izlase pirmajās divās spēlēs, parādot atzīstamu sniegumu, ar 78:89 zaudēja Francijai un ar 77:92 piekāpās Serbijai. Savukārt itāļi pirmajās spēlēs ar 68:80 zaudēja serbiem un ar 62:76 atzina Vācijas pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!