Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas jaunie hokejisti ir ļoti perspektīvi, Latvijas hokeja izlases preses konferencē trešdien pēc Norvēģijā aizvadītā "Euro Ice Hockey Challenge" turnīra izteicās Latvijas izlases galvenais treneris aizvadītajā turnīrā Leonīds Beresņevs.

Kā ziņots, šajās sacensībās Latvijas izlase uzvarēja divās no trijām spēlēm un ieguva pirmo vietu turnīrā.

"Pirmā vieta turnīrā, tas ir labi, bet svarīgi arī tas, ka jaunā paaudze var aizvietot pamata izlases hokejistus. Un vēl es gribētu atkārtoties, ka Latvijas jaunie hokejisti mums ir ļoti perspektīvi. Taču no šiem jaunajiem spēlētājiem izlasē uz pasaules čempionātu Slovākijā varētu iekļūt kādi divi," teica Beresņevs.

Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā spēlēja izlases otrais sastāvs.

"Uzskatu, ka kopumā rezultāts ir ļoti labs. Komandā bija daudz jaunu spēlētāju, un Latvijas izlases hokejistu vidējais vecums šajā turnīrā bija gados jaunākais. Esmu pateicīgs puišiem par pašatdevi," pastāstīja Beresņevs. "Turnīrs mūsu komandai izvērtās diezgan interesants, jo pirmajā spēlē zaudējām, taču pēc tam izcīnījām divas uzvaras, kas kopvērtējumā ļāva ieņemt pirmo vietu."

"Gribētu arī uzteikt komandas aizsargus - Georgiju Pujacu, kurš šajā turnīrā bija komandas kapteinis un ļoti labi izpildīja visus pienākumus, tāpat labu iespaidu atstāja Alberts Iliško, Mārtiņš Porejs un Mārtiņš Jakovļevs. Uz turnīru gribējām arī pieaicināt Agri Savielu, taču viņš nespēja ierasties," piebilda Beresņevs.

"Izlasi izdevās nokomplektēt ar dažādiem hokejistiem. Daži jau bija paspēlējuši Latvijas izlases rindās un bija vairāk pieredzējuši, taču otrai daļai šādas pieredzes nebija. Un domāju, ka mums šī jaunā maiņa ir laba," sacīja Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

Tāpat Baldonieks arī izteicās, ka nākotnē šādos turnīros plānots piedalīties divas reizes gadā. "Domāju, ka šādus turnīrus vajadzētu vairāk, vismaz divus. Šādos turnīros jaunie spēlētāji un tuvākās izlases rezerves aug. Šis bija ļoti vērtīgs pasākums."

Latvijas komandas menedžeris arī pastāstīja, ka tik ilgi, kamēr izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks būs nodarbināts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Maskavas "Dinamo", izlasi pasaules čempionātam gatavos Beresņevs.

Baldonieks arī atbildēja uz jautājumu par izskanējušajām baumām, ka KHL kluba Rīgas "Dinamo" vairāki spēlētāji nevēlas pārstāvēt izlasi pasaules čempionātā.

"Tā ir katra paša izvēle. Latvijas izlase nav vieta, kur var nopelnīt lielu naudu, bet tā ir goda lieta. Un, ja kāds to nevēlas darīt, tad lai nedara. Izlase, manā uztverē, ir kaut kas svēts, un to ir gods un slava pārstāvēt," uzsvēra Baldonieks.

Latvijas hokeja izlase Slovākijā paredzētajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar pašreizējo pasaules čempionvienību Čehiju, Somiju un Dāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!