Foto: AFP/Scanpix

Neskatoties uz pasaules čempionātā gūtajām traumām, BMX riteņbraucējai Sandrai Aleksejevai, kura piedalīsies arī Londonas olimpiskajās spēlēs, nav liegts trenēties, pastāstīja Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) Sporta un zinātnes nodaļas vadītāja Marita Vilciņa.

Kā ziņots, pasaules čempionāta pusfinālā Aleksejeva piedzīvoja kritienu, pēc sākotnējām prognozēm, saraujot kājas sānu saites, krustenisko saiti un arī gūstot meniska plīsumu.

Aleksejeva gan jau uzreiz pēc tam uzsvēra, ka tas viņai neliegs gatavoties Olimpiādei. "Arī iepriekš esmu braukusi ar sarautām saitēm un meniska plīsumu."

"Ārsti viņai uzlikuši aizsargu locītavai un atļāvuši treniņos braukt," pastāstīja Vilciņa. "Tāpat noteikti vingrinājumi locītavas stiprināšanai."

"Kopumā pasaules čempionātā mana forma bija viena no labākajām karjerā un tāda ir joprojām, ja neskaita kāju," stāstīja Aleksējeva.

Olimpiādē BMX riteņbraukšanā sievietēm piedalīsies tikai 16 sportistes, bet Latvija pašlaik pasaules rangā ieņem 21.vietu, tomēr Aleksejeva ieguva ceļazīmi, jo visas valstis neizmantoja sev pienākošās ceļazīmes, tāpēc Latvija pēc snieguma pasaules čempionātā saņēma vienu vietu kā labākā no valstīm, kas nebija kvalificējusies Olimpiādei.

Kopā BMX riteņbraukšanā sievietēm olimpiskajās spēlēs būs pārstāvētas tikai 12 valstis.

Kā ziņots, vīriešu konkurencē Latvija būs viena no piecām valstīm, kuru Londonas olimpiskajās spēlēs BMX riteņbraukšanā pārstāvēs trīs sportisti.

Latvija ar 4498 punktiem rangā, kas publicēts pēc pasaules čempionāta noslēguma, ieņem ceturto vietu, bet pa trim vietām iegūs pirmās piecas valstis.

Ranga līderpozīcijā ar 5543 punktiem atrodas Austrālija, tai ar 5021 punktu seko ASV, trešo vietu ar 4723 punktiem ieņem Francija, bet uzreiz aiz Latvijas seko Nīderlande.

Nākamās trīs valstis - Kolumbija, Jaunzēlande, Vācija - ieguva pa divām ceļazīmēm.

Vīriešu konkurencē Olimpiādē piedalīsies 32 sportisti no 19 valstīm.

Paredzams, ka Latviju Londonā pārstāvēs iepriekšējās Olimpiādes čempions Māris Štrombergs, Eiropas čempions Edžus Treimanis un Eiropas vicečempions Rihards Veide.

Kā ziņots, pasaules čempionātā Štrombergs finālbraucienā piedzīvoja kritienu un palika tikai astotais, bet vēlāk arī tika diskvalificēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!