Foto: AFP/Scanpix
Jamaikas valsts karogu gaidāmajā Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā uzticēts nest pasaules ātrākajam sprinterim Useinam Boltam.

"Man ir tas gods paziņot, ka Bolts būs mūsu karognesējs Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā," izteicās Jamaikas Olimpiskās komitejas prezidents Maiks Fenels.

Tikmēr pats Bolts pēc kļūšanas par savas valsts karognesēju vēlreiz uzsvēra, ka viņš ir pilnībā gatavs Londonas Olimpiādei.

"Es vienmēr esmu gatavs. Man bija nelielas problēmas, no kurām neviens nav pasargāts, taču tagad esmu pilnībā gatavs doties uz Londonu," atzina 25 gadus vecais Bolts.

Kā ziņots, Pekinas olimpiskajās spēlēs pirms četriem gadiem Bolts bija labākais gan 100, gan 200 metru sprinta distancē, gan arī palīdzēja Jamaikai triumfēt 4x100 metru stafetē.

Savukārt pagājušajā gadā Dienvidkorejā notikušajā pasaules čempionātā Bolts kļuva par uzvarētāju vien 200 metru distancē, jo 100 metros viņš par pāragru startu tika diskvalificēts.

Boltam pieder arī pasaules rekordi abās sprinta distancēs - 100 metros tas ir 9,58 sekundes, bet 200 metros - 19,19 sekundes.

Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija risināsies piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!