Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas sportistiem būs grūti atkārtot Pekinas olimpiskajās spēlēs sasniegto, izcīnot pilnu medaļu komplektu, un bukmeikeru kompānija "Betsafe" Londonas Olimpiādē Latvijas pārstāvjiem prognozē tikai vienu godalgu.

"Kopš Latvijas sportisti Olimpiskajās spēlēs pārstāv Latviju, uz dzimteni no katrām spēlēm ir pārvesta vismaz viena medaļa, tādēļ jādomā, ka šī tradīcija turpināsies arī Londonā. Latvijas delegācija uz spēlēm devusies 46 sportistu sastāvā, pārstāvot 12 dažādus sporta veidus, un vairākos no tiem ir pretendenti uz augstu vietu vai pat medaļu. Lai arī Pekinā mūsējie izcīnīja pilnu medaļu komplektu un Atēnās pat četras godalgas, tomēr, ņemot vērā Latvijas censoņu pašreizējo veikumu spēcīgajā konkurencē uz Olimpiskās skatuves, jādomā, ka šogad Rīgas lidostā visticamāk varēsim sagaidīt vienu medaļas ieguvēju," savās prognozēs dalījās pieredzējušais bukmeikers Roberts Egle.

"Viena no Latvijas galvenajām cerībām ir šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis. Latvijai tradicionāli ir teicami šķēpmetēji un augsti panākumi šajā vieglatlētikas disciplīnā, turklāt Vasiļevskis ir Atēnu olimpisko spēļu vicečempions, kas toreiz visiem bija patīkams pārsteigums," turpināja bukmeikers. "Pēdējo gadu nozīmīgākajās sacensībās viņam nav veicies tik labi, bet tas tikai palielina viņa izsalkumu pēc augstākajiem panākumiem. Ņemot vērā arī sportista pieredzi, varam cerīgi raudzīties uz šķēpa mešanas sektoru. Protams, par pārsteigumu var parūpēties arī Ainārs Kovals un talantīgais Zigismunds Sirmais."
"Lielas cerības tiek saistītas arī ar Pekinas olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā Māri Štrombergu, džudistu Jevgeņiju Borodavko, tāllēcēju Inetu Radeviču un pludmales volejbola duetu Aleksandru Samoilovu un Ruslanu Sorokinu," skaidroja Egle.

"Betsafe" bukmeikeri augstu vietu, proti, iekļūšanu labāko desmitniekā, prognozē vēl vairākiem Latvijas olimpiešiem - tallēcējai Inetai Radevičai, džudistam līdz 100 kg Jevgēņijam Borodavko un pludmales volejbolistiem Aleksandram Samoilovam un Ruslanam Sorokinam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!