Foto: Publicitātes foto
Latvijas jaunā burātāja olimpiskajā "Laser Radial" klasē Anna Aile no Priedaines jahtkluba ceturtdien atkrita uz 78.vietu pēc pasaules čempionāta kvalifikācijas trešās dienas un tagad sacensības turpinās Sudraba flotē.

Tomēr Aile joprojām saglabā reālas izredzes kvalificēties Olimpiādei

Sacensību piektajā un sestajā braucienā Aile sasniedza attiecīgi 42. un 44.labāko rezultātu.

Kopvērtējumā, atskaitot sliktāko rezultātu, Aile tagad tikusi pie 177 punktiem, kas viņai dod 78.vietu.

Kā ziņots, pēc pirmās sacensību dienas Aile atradās 55.vietā, bet otrajā ieņēma 66.pozīciju.

Savukārt līdere pēc trešās dienas ar 13 punktiem ir Somijas sportiste Sari Multala.

Sacensībās kopā piedalās 133 sportistes un tagad visas sportistes sadalītas divās grupās - nākamās trīs dienas labākās 67 sportistes sacensības turpinās Zelta flotē, bet atlikušās 66 sacentīsies Sudraba flotē.

Deviņas labākās sportistes no valstīm, kas vēl nav kvalificējušās šajā disciplīnā, iegūs iespēju piedalīties Londonas olimpiskajās spēlēs. Šajā ieskaitē pēc pirmās dienas Aile atradās sestajā vietā, pēc otrās dienas bija atkritusi uz devīto pozīciju, bet pašlaik ieņem 12.pozīciju, tomēr saglabā reālas izredzes atgriezties labāko devītniekā. Zelta flotē iekļuvušas sešas no Olimpiskajām pretendentēm, kuras līdz ar to kļuvušas nenotveramas, bet Aile turpina pretendēt uz kādu no trim atlikušajām ceļazīmēm.

Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas notika pagājušā gada decembrī, Aile ieņēma 75.vietu. Toreiz tika sadalītas 29 olimpiskās ceļazīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!