Foto: AFP/Scanpix
2012.gada Eiropas futbola čempionāta A grupas izšķirošās, trešās kārtas mačā Čehijas izlase ar rezultātu 1:0 (0:0) smagā cīņā pārspēja vienu no turnīra mājiniecēm Poliju, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Uzvarētājiem vienīgos vārtus otrā puslaika vidū guva Petrs Jirāčeks.

Spēles pirmajās četrās minūtēs abas komandas apmainījās ar labām vārtu gūšanas iespējām, bet turpinājumā vairāk uzbruka mājinieki, liekot čehu vārtsargam Petram Čeham glābt savu komandu. Polija turpināja uzbrukt bīstamāk, bet pirmā puslaika otrajā pusē vairākas iespējas bija Čehijai. Iniciatīvu uzņēmās čehs Vāclavs Pilaržs, radot vairākas iespējas, bet viņš nespēja rezultatīvi noslēgt uzbrukumus. Ar bezvārtu neizšķirtu noslēdzās pirmais puslaiks.


EURO 2012 laikā pēc katras spēles izvēlies savu Spēles Zvaigzni un nobalso!
$t1='cehija'; $t2='polija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/euro2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Otrais puslaiks iesākās ar nelielu Čehijas pārsvaru, un viņi biežāk veidoja uzbrukumus. Vārtu gūšanas iespējas čehiem bija daudz, taču visas palika neizmantotas līdz 72.minūtei. Īpaši labu uzbrukumu neizmantoja Milans Barošs, sitot garām. Barošs pēc četrām minūtēm piedalījās vienīgo vārtu guvumā, ar piespēli atrodot Jirāčeku, kurš skaisti apstrādāja bumbu un raidīja to vārtos.

Čehiem bija vēl pāris labi uzbrukumi, bet pēdējās minūtēs Polija pārņēma iniciatīvu, vairākkārt apdraudot pretinieku vārtus. Pēdējās sekundēs fantastiska iespēja bija polim Jakubam Blaščikovskim, kurš tika labā sitiena pozīcijā, bet viņa raidījumu Mihals Kadlecs pēdējā brīdī izsita no vārtiem. Spēles rezultāts vairs nemainījās un Čehija iekļuva ceturtdaļfinālā.

A grupā pirmo vietu ar sešiem punktiem izcīnīja Čehija, bet Grieķija, kas ar pēdējā kārta ar 1:0 uzvarēja Krieviju, ar četriem punktiem ieņēma otro vietu. Čehija un Grieķija kļuva par ceturtdaļfinālīstēm. Arī Krievijas izlase tika pie četriem punktiem, taču zaudējums savstarpējā spēlē Grieķijai to ierindo trešajā pozīcijā. Polijas izlase trīs spēlēs tika pie viena punkta un palika pēdējā, ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!