Foto: F64
Ja arī klubos spēlētājiem karjera attīstīsies daudz maz līmenī, tad pēc diviem gadiem nākamajā Eiropas čempionātā Latvijas izlase būs pavisam savādāka, uzskata Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbola izlase pirmdien ar zaudējumu pabeidza 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīru, saspringtā mačā ar 80:81 piekāpjoties Vācijai.


"Turnīrs kopumā izdevies. Okej, nevinnējām, bet to arī neviens varbūt tā negaidīja. Paši iekšā cerējām gan cerējām, ticējām, ka varam uzvarēt," teica Bertāns. "Ar Itāliju būtu uzvarējuši, tad varbūt šīs divas spēles pavērstos savādāk, divas pašās beigās varbūt uzvarētu, tad pavisam citas emocijas te būtu."

Savukārt par pirmdien piedzīvoto zaudējumu Bertāns teica, ka to nav izšķīrusi ne pieredze, ne spēlētāju vecums. "Veiksme. Divus sarežģītus metienus pāri mūsu garajiem.. To iemet mazais, kura augums laikam 175 centimetri, veiksme.. Tie metieni nekādi nevarēja iekrist, nezinu, kā iekrita..."

Pašam Bertānam turnīra laikā vairākkārt izdevās fantastiski metieni pēdējās sekundēs. "Vienkārši pēdējos metienos zini, ka nav kur atkāpties un brīvu galvu met, vieglāk iemest," teica Bertāns.

Izlases nākotni Bertāns prognozēja diezgan veiksmīgu. "Ir kur progresēt, visi jauni spēlētāji. Visi tikai progresēs, karjeras sākumos. Ja klubos karjera attīstīsies vairāk vai mazāk līmenī, tad pēc diviem gadiem pavisam citu izlasi redzēsiet . Visi kopā, ja salīdzinām pirmās pārbaudes spēles un tagad pēdējo, tad esam gājuši uz augšu, progresējuši, tas ir svarīgākais šajā brīdī."

Tomēr basketbolists negribēja teikt, ka izlase kaut ko būtu paveikusi. "Ja būru nākamajā kārtā, tad varētu teikt. Bet solis pretī tam, ka līdzjutēji arī klubu sezonā atgriezīsies arēnās un nāks skatīties. Jo tāds līdzjutēju atbalsts, nekad nebiju vēl spēlējis tādā atmosfērā, tās emocijas... Dēļ šīm emocijām mīlu spēli. Tu izej laukumā, tu redzi līdzjutēju atbalstu un tu esi gatavs "kapāties", un atdot visu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!