Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Šobrīd svarīgākais ir aizvadīt veiksmīgu pasaules čempionātu Latvijas izlases sastāvā, nevis risināt jautājumus, kas saistīti ar kluba maiņu, pēc pirmdien izcīnītās uzvaras pret Norvēģijas hokejistiem atzina Latvijas valstsvienības uzbrucējs Lauris Dārziņš.

"Parasti galvenais ir rezultāts. Šodien tāds bija, tātad laikam viss ir labi," uzskata Dārziņš. "Galvenais bija atrast veidus, kā gūt uzvaru. Katrā spēlē un pret katru pretinieku tādi jāmeklē citi, tāpēc prieks, ka šodien uzvarējām, lai ar pozitīvām emocijām brauktu uz pasaules čempionātu."

"Šajā spēlē mums labi padevās vairākums. Cerēsim to noturēt tādā līmenī. Pats jutos labi, kājas jutās labi, arī ar maiņas partneriem saspēlējos labi, kaut mēnesi nebiju spēlējis," piebilda Dārziņš, kuram šī bija pirmā spēle Latvijas izlases treniņu ciklā.

Kā ziņots, pirmdien Latvijas komanda ar rezultātu 4:1 (0:1, 3:0, 1:0) uzvarēja Norvēģijas valstsvienību, bet otrdien abas komandas tiksies atkārtoti, kas Latvijas izlasei būs pēdējā pārbaudes spēle pirms gaidāmā pasaules čempionāta.

"Pasaules čempionāta pirmajā spēlē čehi pret mums sāks sava čempionu titula aizstāvēšanu. Jo ilgāk varēsim spēli noturēt līdzīgu, jo lielāks spiediens būs uz viņiem. Gatavojamies no spēles uz spēli, tāpēc pagaidām nedomājam par tālākajiem pretiniekiem. Čehiem sastāvs ir labs, viņi spēlēs gandrīz kā mājās. Būsim gatavi aktīvai viņu spēlei," pasaules čempionāta pirmo spēli ieskicēja Dārziņš.

Kā ziņots, Dārziņš Kontinentālās hokeja līgas (KHL) starpsezonas laikā varētu pievienoties spēcīgajai Kazaņas "Ak Bars" komandai, kas izrāda lielu interesi par uzbrucēja pakalpojumiem.

"Šobrīd svarīgāks ir pasaules čempionāts, nevis klubs," līdzjutējus mierina Dārziņš, kurš noraidīja visus medijos izskanējušos apgalvojumus, ka viņš varētu nepiedalīties valstsvienības pirmajā spēlē pasaules čempionātā. "Gatavojos čempionātam, spēlēšu no pirmās spēles. Arī man daudz prasījuši par iespējamo nespēlēšanu pirmajā mačā, tomēr es neko par to nezinu."

Jau vēstīts, ka šajā pavasarī no dalības Latvijas izlasē atteikušies Jānis Sprukts, Rodrigo Laviņš un Kārlis Skrastiņš, tāpat traumu dēļ nevarēs spēlēt Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Oskars Bārtulis un, visticamāk, arī Edgars Lūsiņš un Mārtiņš Karsums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!