Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
No pašas Elīnas Babkinas atkarīgs, vai viņa kļūs par Eiropas labāko saspēles vadītāju, uzskata bijušais Latvijas sieviešu basketbola izlases un tagadējais Turcijas kluba Stambulas "Fenerbahce" galvenais treneris Georgs Dikeulaks.

Kā zināms, nākamajā sezonā "Fenerbahce" komandā spēlēs Latvijas izlases basketbolistes Babkina un centra spēlētāja Zane Tamane.

Jau vēstīts, ka Dikeulaks pagājušajā sezonā vadīja Polijas komandu Gdiņas "Lotos", kurā arī spēlēja Babkina, un viņš ir pārliecināts, ka latviešu saspēles vadītāja var kļūt par vienu no vadošajām spēlētājām Eiropā.

"Elīna kļūst par lielisku spēlētāju, un no viņas pašas ir atkarīgs, vai viņa kļūs par labāko saspēles vadītāju Eiropā vai tikai par vienu no labākajām," intervijā Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļai ("FIBA Europe") teica speciālists. "Tas ir neticami, cik smagi viņa strādā, bet visvairāk man patīk, ka viņa komandai sniedz rezultātu, un tieši tas Elīnai palīdzēja spert lielu soli uz priekšu viņas karjerā."

"Personīgi es ļoti ticu viņas talantam, un tāpēc es viņai devu iespēju, iekļaujot Latvijas izlasē, un viņa kopš tā laika mani nav sarūgtinājusi," stāstīja Dikeulaks. "No viņas es prasīšu to pašu, ko no citām spēlētājām - viņai būs jābūt labai komandas biedrenei un jādara viss savas komandas labā."

Kā ziņots, pēc tam, kad Latvijas izlase Eiropas čempionātā izcīnīja astoto pozīciju, Dikeulaks atkāpās no valstsvienības galvenā trenera amata. Viņš uzsvēra, ka šādi būtu rīkojies, pat ja rezultāti būtu bijuši labāki.

"Es nebūtu turpinājis darbu ar Latvijas izlasi neatkarīgi no rezultātiem. Man jāpateicas Latvijas Basketbola savienībai (LBS) par viņu uzticēšanos, un ir ļoti patīkami, kad cilvēki novērtē ieguldīto darbu," labus vārdus par LBS teica treneris. "Tāpat mana sadarbība ar spēlētājām bija perfekta, un šos divus gadus es atcerēšos tikai ar labākajām atmiņām. Tiešām ceru, ka man kādreiz būs vēl viena iespēja strādāt ar Latvijas izlasi."

Tikmēr pirms gaidāmās sezonas ar "Fenerbahce" komandu Dikeulaks atzīst, ka neizjūt satraukumu, jo savā karjerā ir pieredzējis pietiekami daudz.

"Es nedomāju, ka darbs šeit būs daudz savādāks nekā manās iepriekšējās darba vietās. Taču, ja godīgi, tad uz mani un komandu uzliktais spiediens nav lielāks par to, kuru varu izturēt," viņš skaidroja. "Es pievienojos lieliskai komandai, kur viss, izņemot čempionu titulus, būs izgāšanās."

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas otrajā pusē uz "Fenerbahce" komandu pārcēlās arī Latvijas basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, vienības rindās kļūstot par valsts čempioni. Šosezon Jēkabsone-Žogota spēlēs ambiciozajā Krievijas komandā Jekaterinburgas UGMK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!