Foto: F64
Latvijas čempionātā 3x3 basketbolā, kas 11. un 12.augustā risināsies Rīgas centrā pie Brīvības pieminekļa, Uzņēmumu grupā kā pirmā pieteicās SIA "EK Imperia" komanda ar nosaukumu "LabāsRokas.lv". Nosaukums saistīts ar uzņēmuma sniegtajiem masāžas pakalpojumiem. Komandas kapteinis Edgars Kalējs sarunā ar portālu "Delfi" pastāvīgi uzsvēra vārdu "vecums" - ar jauniešiem ātrumā sacensties nevarēs, bet uzspēlēt tomēr griboties.

Tiesa, komandas dalībnieku vidējais vecums ir vien 30 gadi, tāpēc par vecumu to gluži nenosauksi.

Vai jums ir bagāta pieredze basketbolā?

Jā, savulaik vairākus gadus esam spēlējuši ielu basketbolu – 1996./1997. gadā piedalījāmies „Adidas” strītbola turnīros. Pēc tam gan kādu laiku vairāk vai mazāk bijām nolikuši to visu malā, taču daži vēl joprojām ik pa laikam bumbu pamētā. Tad nu esam sasparojušies un pieteicāmies.

Kāpēc?

Uzskatu, ka Rīgā jāatbalsta visus svētkus. Tā būs arī tāda kā atgriešanās pagātnē, kad bijām jauni. Varēsim pārbaudīt savus spēkus un labi pavadīt laiku. Latvijas čempionāts 3x3 basketbolā varētu būt tikpat grandiozs pasākums kā vecajos laikos, kad bumbu dzenājām.

Vai komandu sapulcēt bija viegli?

Jā, to izdarījām draugu lokā. Mēs visi agrāk bijām spēlējuši ielu basketbolu, tāpēc saprašana par to ir un ar noteikumiem tiksim galā.

Kā jūs gatavojieties turnīram?

Nopietni - vienreiz nedēļā, parasti pirmdienās, vakarā savācamies kopā un ejam spēlēt. Citu reizi uzspēlējam arī volejbolu, kurā arī darbība notiek ierobežotā laukumā un ir jādomā par spēles attīstību un taktiku.

Kādas priekšnojautas par savu startu?

Darbosimies ar prātu, sparu un pīpēšanu. Ar 15 gadus veciem jauniešiem ātrumā sacensties noteikti nevarēsim, bet domāju, ka ies labi. Būs patīkami atkal uzspēlēt visiem kopā, turklāt vēl tik plašā pasākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!